Etappe 77: Santillana del Mar - Tonanes

Camino 7 jul. 2021

Santillana was eigenlijk het eerste stadje in de bergen waar ik zoveel volk tegenkwam. Blijkbaar een toplocatie voor vele Spanjaarden, zoiets gelijk Durbuy maar dan in de bergen. 

Misschien logisch ook, mooi bewaarde straatjes en huisjes en het hotelleke waar ik lag bleek dan ook nog eens het allermooiste te zijn.

Deze week bewust allemaal iets kleinere trajecten uitgekozen  en dit om de voeten een beetje rust te gunnen. De eerste twee weken waren vrij zwaar en ik had op voorhand gelukkig goed ingeschat dat ik de derde week wat moest recupereren. Maar goed, vanaf vandaag de eerste plakaatjes tegengekomen met steeds de km’s erop tot Santiago: nog iets meer dan 500km. 

Wat mij tenopzichte van het totaal plots wat weinig lijkt maar dat zal wel aan mij liggen, ik geniet van elke stapdag en ben nu al zeker dat ik serieus zal moeten afkicken op het einde van de camino.

Het voordeel is als je wat minder km’s moet doen per dag dat je dan wat meer tijd hebt voor andere zaken. 

Vandaag heb ik Allemaal Warm serieus onder de loupe genomen en terwijl ik rustig aan het wandelen was heb ik gebeld, gemaild, gewattsappt en gemessengerd naar de laatste puzzelstukjes die nog ontbraken aan het geheel.

Bijna alle reacties waren zeer positief, we hebben vandaag weer wat extra medewerkers, (merçi Eva 😎), artiesten, coverbands en zelfs sponsors kunnen overhalen om mee in het verhaal te stappen. Great!

Pas op, dit is iets wat je niet alle dagen kan vragen aan de mensheid,  je moet daarvoor ne keer deftig uitgeslapen zijn en de juiste vibe hebben want anders lukt het van geen kanten.

Als je zelf niet overtuigd bent moet je er zelfs niet aan beginnen. Ik ben de laatste weken gezegend door de Spaanse zon dat ik vandaag zo’n dag had en dat de mensen in het Pajottenland dat blijkbaar ook hadden. 

Hoop echt dat het goed komt met het vierdaags muziekfestival en dat het hele gebeuren, gezien er minder firma’s sponsoren, toch allemaal nog goed komt en we toch iets deftigs kunnen afgeven aan de twee goede doelen.

Trouwens, nu we het er even niet over hadden, mijn Spaans gaat er nu elke dag serieus op vooruit. Ik bestelde zojuist “Mejillones” in de overtuiging dat dit wel iets met meloen zou te maken hebben en kreeg mooie mosseltjes in tomatensaus op mijn talloor. 

Ok, ik weet dat we er nog niet zijn maar ik was blij dat er überhaupt iets eetbaars tevoorschijn kwam en deed daarna alsof het de normaalste zaak van de wereld was en dat ik dit met mijn volle verstand besteld had.

Heb zelfs mijn bord leeggelekt, zo lekker was dat, iets wat ik anders nooit zou besteld hebben! De signorita die kwam afruimen was heel blij dat alles op was en stelde mij een “Postre” voor doch daar bedankte ik feestelijk voor, genoeg verrassingen voor vanavond.

Na deze etappe stellen we u graag een nieuwe aflevering voor van onze Podcast.

Te beluisteren via apple of google podcast: “Gilbert Looskens“.

Episode 17 – Oldies deel 3 – Top 40 – van 1961 tot 2021.

Podcast nr In deze aflevering muziek van:   

PC 017 40 10CC  / Art for Art’s sake

PC 017 39 Brotherhood Of Man (The) / Save Your Kisses For Me

PC 017 38 Carpenters (The) / Please Mr. Postman

PC 017 37 American Breed (The) / Bend Me Shape Me

PC 017 36 Andy Williams / Can’t Take My Eyes Off You

PC 017 35 Beatles (The) / Come Together

PC 017 34 Bonnie Tyler / It’a A Heartache

PC 017 33 Cat Stevens / Father And Son

PC 017 32 Carole King / I feel the earth move

PC 017 31 Electric Light Orchestra / Evil Woman

PC 017 30 Jethro Tull / Locomotive Breath

PC 017 29 Elvis Presley / In the ghetto

PC 017 28 Demis Roussos / My Friend The Wind

PC 017 27 George Harrison / What Is Life

PC 017 26 Nancy Sinatra / These Boots Are Made For Walkin

PC 017 25 Gilbert O Sullivan / Nothing Rhymed

PC 017 24 Glenn Campbell / Rhinestone Cowboy

PC 017 23 Guys & Dolls / You’re My World

PC 017 22 Roy Orbinson / You Got It

PC 017 21 Vonda Sheppard / Tell Him

PC 017 20 Two Man Sound / Charlie Brown

PC 017 19 Ricky Gordon / Such A Night

PC 017 18 Suzi Quatro / Can The Can

PC 017 17 Shocking Blue / Venus

PC 017 16 Little Eva / Locomotion

PC 017 15 Richard Harris / Mc Arthur Park

PC 017 14 Hot Chocolat / Emma

PC 017 13 Sam & Dave / Hold On, I’m Comin’

PC 017 12 Steve Harley & Cockney Rebel / Sebastian

PC 017 11 Smokie / Living Next Door To Alice

PC 017 10 Stampeters (The) / Hit The Road Jack

PC 017 9 Wallace Collection / Daydream

PC 017 8 Hollies (The) / Long Cool Woman In A Black Dress

PC 017 7 Lovin’ Spoonful / Summer in the city

PC 017 6 Edwin Hawkins Singers (The) / Oh happy day

PC 017 5 Norman Greenbaum / Spirit In The Sky

PC 017 4 Neil Diamond / Cracklin Rosie

PC 017 3 Mouth & Macneal / How Do You Do

PC 017 2 Monkees (The) / Daydream Believer

PC 017 1 Rita Deneve / De Allereerste Keer

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.