Trilec

Speach afscheid Trilec-directie: Philippe en Annemie Meert

vrijdag 2 december 2022

Erpe-Mere

Toen Kimberly vanmorgen aan mij vroeg om in deze afscheidsreceptie efkes een kort woordje te schrijven was mijn overmoedig antwoord: “geen probleem, ik zal wel iets uit de losse pols toveren”.

Maar naarmate de voormiddag opschoof, besefte ik dat dit een hels werkje ging worden want waar moest je in hemelsnaam beginnen. Persoonlijk kende ik Lampencentrale al van in 1975 toen ik in Schaarbeek van de technische school moest “gerief” halen bij CL en toen al was het duidelijk dat mijnheer en mevrouw Meert een zeer speciale, zeg maar warme, uitstraling hadden op de klanten en leveranciers.

Jaren later in 1995 toen ikzelf, en vele collega’s die nu nog steeds hier in Erpe-Mere en in andere filialen actief zijn, een groot 30-jarig jubileum aan het voorbereiden waren, genaamd “Victor-Victoria”, kwam er plots een nieuwe wind toe in Schaarbeek, jullie kunnen het een beetje vergelijken met “le beaujolais nouveau est arrivé”.

Philippe en Annemie, die we eigenlijk eerst niet zoveel zagen omdat zij elk een apart filiaal aan het runnen waren, Philippe in het overgenomen Dorhex te Ronse en Saint-Ghislain en Annemie in CL-west te Brugge, deden stilaan hun opwachting in het hoofdkwartier te Schaarbeek. En… de toon was meteen gezet, alle CL-medewerkers mochten meteen een smoking gaan passen in een kledijwinkel die kostuums verhuurden, er werd een uitstekende traiteur gezocht, een massa drank besteld en er werd aan de klanten en leveranciers een prachtige retro-uitnodiging opgestuurd. Het feest zelf werd dan ook een uitstekend succes en Philippe en Annemie hadden hun entrée te Schaarbeek niet gemist.

Later kwamen er dan nog de vele klantenreizen bij en diegenen waarvan hun job vereiste dat zij erbij waren leerden Philippe en Annemie, de tweede generatie Meerten dus, net als mijnheer en mevrouw Meert kennen als warme familiale mensen.

Ook niet snel zal ik vergeten dat we met Filip Van Hauwermeiren, onze hoofdaankoper, en tien vertegenwoordigers van CL-Brussel in een hotel zaten aan het circuit van Francorchamps, een evenement van Hager op een mooie zomeravond. Ieder had zijn eigen kamer behalve… Philippe Meert die plots onaangekondigd kwam mee aanschuiven op zaterdagavond. Hij had wel geen hotelkamer meer wegens volzet en dus zat er uiteindelijk niets anders meer op dan hem in mijn groot tweepersoonsbed bij te leggen. Je bed delen met de baas, laat ons het erbij houden dat dit een warme band creëert de rest van je carrière.

Natuurlijk moesten Philippe en Annemie soms met ijzeren hand hun bedrijf leiden, niets in het zakelijke leven gaat vanzelf, maar als er medewerkers echt in nood zaten konden ze steeds rekenen op een begripvolle directie.

En wat hebben we sindsdien allemaal meegemaakt: nieuwe overnames van Cardy in Affligem en Halle, Selfco in Dendermonde, Electro Nivelles in Nijvel, De Vos in Kuurne, De Vos in Vichte, Vanherck in Mol, Sint-Niklaas en Merksem, nieuwe filialen werden er ook nog opgericht in Groot-Bijgaarden en Sint-Agatha-Berchem, Gent, Haren, Houthalen, Gembloux, kortom, de expansie was bijna niet bij te houden.

Dat alles maakte dat Trilec al jaar en dag de nummer drie was in België en dit voor een bescheiden familiebedrijfje dat begin oktober 1965 het zonlicht zag. Die nummer drie komt nu helemaal aan de top in België dank zij de overname van Trilec door Rexel.

Ik zou zeggen, Philippe en Annemie, jullie kunnen tevreden achteruit leunen en af en toe terugdenken aan een fantastisch succesverhaal dat jullie hebben mede opgebouwd, wij zullen jullie alvast niet vlug vergeten, hopelijk jullie ons ook niet.

Voordat we deze pagina definitief omdraaien kijken we nog een laatste keer naar onze Trilec-bedrijfsfilm waar we allemaal zo fier op waren:

Hasta la vista beste mensen, het ga jullie goed.

Op 1 augustus 2022 is het zover: 32 jaar in dienst bij m’n werkgever Trilec. Weer een jaartje bij op de Trilec-anciënniteits-meter.

Tel daar de drie jaar erbij die ik bij de koning heb gewerkt, één jaar op de gemeente van Dilbeek, zes jaar dat ik zelfstandige was en m’n jaar legerdienst als achttienjarige, dan kom ik begin 2022 aan een “actieve” carrière van 42 jaar.

De rode draad in heel die carrière is Trilec. Ik heb ooit mijn technische opleiding gevolgd in Schaarbeek, vlak bij de eerste winkel die Lampencentrale (nu Trilec) daar ooit geopend heeft in 1965.

Vermits ik in die jaren toen de aankopen van het dagelijkse electriciteitsmateriaal mocht gaan afhalen voor onze praktijklessen kwam ik daar toen al als jonge gast vrij regelmatig over de vloer.

Later aan het Paleis heb ik m’n overste kunnen overtuigen om bij “CL” de lampen voor de koninklijke lusters te kopen. En nog later, toen ik zelfstandige was, kwam ik daar dagelijks over de vloer om mijn materiaal te bestellen.

Sommige toenmalige medewerkers gelijk Hilde en Marie-Rose, die nog steeds bij ons werken, weten dat nog heel goed en steken mij af en toe nog steeds door dat ik in die tijd geen simpel duif was.

Het stond dan ook in de sterren geschreven dat ik daar vroeg of laat zou gaan werken. Eerst in Schaarbeek, later in Ternat, Groot-Bijgaarden en de laatste tien jaar in de huidige hoofdzetel te Erpe-Mere.

De eerste jaren na de opening in 1965 waren naar verluidt vrij hilarisch, spijt dat ik die periode gemist heb. Mijn bazen, Mr. en Mvr. Meert, de eerste generatie dus, hadden er niet beter op gevonden om hun doorzichtige standaard en tl-lampen te bezetten met een laagje verf in één of andere mooie kleur.

Ze hingen die dan bij hun thuis te drogen aan een wasdraad en verkochten ze daarna in de zeer talrijke kabberdouchkes van het Brusselse. Succes verzekerd!

Vandaar ook de eerste naam: Lampencentrale, bekend over heel Brussel en omstreken. Inmiddels bestaat de firma bijna 60 jaar en is de tweede generatie de derde stilaan aan het prepareren.

Wie weet dat ik ooit nog ga werken voor de derde generatie? Stemt tot nadenken en zegt vooral veel over mezelf, de teller loopt…

Ik wens ze als het grootste familiebedrijf in onze sector heel veel succes in de toekomst en bedank ze ook dat ik deze Camino kon uitstappen!

SEM-06-0266

MEDIA

YOUTUBE

juli 2023

Ons youtube-kanaal is een groot succes, al meer dan 20.000 weergaven van één van de filmpjes die we erop gezet hebben werden bekeken. Voornamelijk filmpjes van de artiesten die opgetreden hebben op allemaal warm maar ook vele korte filmpjes van Dansbaar, Midlive & Gunther Verspecht van Stash!. Ga vlug eens kijken of er niets voor jou tussen staat...    Youtube

Podcast

‎Allemaal Warm Rockt met Gilbert Looskens - Podcast on Apple Podcasts
‎Music · 2021
Allemaal Warm Rockt met Gilbert Looskens - Podcast
Gilbert Looskens is al 40 jaar dj en voor die gelegenheid brengt hij 20 maal een top 40-lijst uit met enorm veel hits uit de voorbije 60 jaar, van 1961 tot 2021
Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.