Vlucht naar het onbekende

‘Gaston Mertens’ vlucht naar het onbekende’ is het laatste boek van de Liedekerkse auteur Wies Borre (Aloïs Van den Borre). De roman gaat terug naar de Tweede Wereldoorlog en vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van oorlogsheld Gaston Mertens uit Liedekerke. Het boek zal te koop worden aangeboden en de opbrengst gaat integraal naar Allemaal Warm.

Schrijver Wies Borre ging veel te snel van ons heen, maar in zijn laatste dagen werkte hij zijn laatste roman nog af. Aloïs Van den Borre is de vader van Nico Van den Borre, directeur van het Leonardo College in Denderleeuw en hij heeft verschillende romans gepubliceerd. Wies Borre werkte vier jaar aan deze roman. Hij deed heel veel opzoekingswerk en interviews met nabestaanden om het ongelooflijke verhaal van die tijd te reconstrueren.

Gaston Mertens was inwoner van Liedekerke. Hij studeerde geneeskunde en zijn grote droom was piloot worden. Zijn droom ging in vervulling en hij werd piloot bij de Royal Airforce. Hij trok vanuit Liedekerke naar Engeland en werd daar meteen verliefd. Tijdens WO II voerde hij vanuit Engelse luchtmachtbasissen vele succesvolle missies uit. Om te weten hoe het verder met Gaston is verlopen, moet u het boek lezen.

Tijdens en na de 11 november-viering van 2021 in de Warande kwam de roman van Wies Borre vaak ter sprake. Gaston Mertens was de nonkel van gemeentesecretaris Marc Mertens. Volgens Marc zijn veel mensen nieuwsgierig naar het boek dat tot nu toe nog niet echt te koop werd aangeboden. De familie van Wies Borre schenkt daarom alle exemplaren van het boek en de volledige opbrengst aan de actie Allemaal Warm. De organisatie van Allemaal Warm is heel verheugd dat ze, naast de Schelpenactie en het boek over de Camino, ook nog deze inkomsten mag toevoegen aan de opbrengst van het gekende benefiet-muziek-festival.

Het boek kost €25. Het is een luxe-uitgave met hard cover, kortom een hebbeding voor iedereen die nog eens wil teruggaan naar die tijd van toen.

U krijgt het boek toegestuurd na overschrijving van €25 op de rekening van Allemaal Warm: BE64 0019 0460 9952

Gelieve het leveringsadres duidelijk te vermelden.

De roman zal ook te koop aangeboden worden op het event van Allemaal Warm.

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.