Café Palace gaat nog één keer open

Nieuwe pagina! maak ook eens kennis met Mona Jünger

8.319€ is de opbrengst van het benefiet !!

DE PALACE VOOR HET GOEDE DOEL

BEDANKT AAN ALLE BEZOEKERS UIT LIEDEKERKE EN OMSTREKEN

De braderieopbrengst van het benefiet "Café Palace gaat nog één keer open" op zaterdag 24 juni 2023 heeft het mooie bedrag van 8.319€ opgeleverd.

We hadden beloofd dat dit bedrag in september mooi verdeeld zou worden onder de vijf scholen en onder de 1305 leerlingen die in Liedekerke naar school gaan, hetzij in het kleuter, hetzij in lager onderwijs.

Ondertussen werden er per school enkele projecten uitgewerkt en naargelang het aantal leerlingen percentueel een bedrag voorzien per school afzonderlijk.

Dat de directies van de scholen samen met de leerkrachten en de leerlingen heel gelukkig zijn met dit extraatje spreekt voor zichzelf. Enkele sfeerbeelden...

Met de jaarmarkt op zaterdag 30 september doen we allemaal nog ne keer over, zie onze nieuwe actie voor Allemaal Warm Rockt: "Café den Ouden Tassel gaat nog één keer open". Schrijf je in via Facebook:  https://fb.me/e/jXFbrHF8S

Inmiddels circuleren er meerdere namen van oude cafétjes die men terug zou willen heropenen doch dit is voorlopig nog niet direct aan de orde:

https://hans-junger.be/cafes/

Tip: de line-up van Allemaal Warm Rockt is bekend:   Allemaal Warm

Sergio bracht ultiem eerbetoon aan 'de Jomme'

Café Palace, Braderie, Sergio    LIEDEKERKE

Op 19/06/2023 om 09:24 Gepubliceerd door: Persinfo Redactie

Ter gelegenheid van de braderie opende café Palace in Liedekerke nog één keer de deuren.

"Als ultiem eerbetoon aan de legendarische cafébaas 'de Jomme' gaf de Vlaamse zanger Sergio een optreden, met als doel wat extra geld op te halen ten voordele van de kinderen van onze eigen gemeente", aldus organisator Hans Jünger, die op een zeer geslaagd evenement kan terugblikken.

(Foto's : marcuss)

Bekend café De Palace gaat nog één keer open

Braderie Liedekerke op 17 en 18 juni

HET NIEUWSBLAD / LIEDEKERKE

Heel wat animo op jaarlijkse braderie met eenmalige heropening van legendarisch café: “Alsof het verleden herleeft”

Chris (54) en Kathleen De Backer (56) openden, samen met familie, eenmalig café Palace ter ere van voormalig uitbater 'de Jomme' en schenken de opbrengst aan het goede doel.

Chris (54) en Kathleen De Backer (56) openden, samen met familie, eenmalig café Palace ter ere van voormalig uitbater 'de Jomme' en schenken de opbrengst aan het goede doel.

De handelaars in de Stationsstraat in Liedekerke hebben dit weekend opnieuw hun deuren opengezet voor de jaarlijkse braderie. Hoogtepunt van het weekend werd de eenmalige heropening van het legendarische café Palace in de Stationsstraat.

Chris BosselooGisteren om 13:49

De blikvanger van het weekend werd de eenmalige heropening van het legendarische café Palace in de Stationsstraat. Een groepje vrijwilligers opende er nog een allerlaatste maal het café, met coverband Dansbaar op zaterdag en een optreden van Sergio op zondag.

Chris (54) en Kathleen (56) De Backer zijn twee zussen die, samen met andere familieleden, het initiatief namen om het café eenmalig, ter gelegenheid van de braderie, het café te heropenen. “Onze vader had het café destijds gekocht en we hadden het idee om ter ere van hem het café nog eenmaal te openen en de opbrengst integraal aan een goed doel te schenken”, vertellen de zussen. “Het is ook een groot deel nostalgie, want veel mensen vroegen al een tijdje om het café toch opnieuw open te doen. Iedereen kwam erg graag bij ‘de Jomme’, hij was een erg geliefde cafébaas.”

Voor de scholen

“Het gebouw gaat al lang mee. Het is zelfs nog een cinema geweest”, klinkt het. Op de jaarmarkt kwam er veel volk langs. “Het is alsof het verleden herleeft en dat geeft een erg goed gevoel.” De vrijwilligers kregen bij de eenmalige opening van het café veel steun van Kim Barbé, bezieler van Maspoe.

Alle opbrengst van de tweedaagse heropening gaat naar een goed doel. “We hebben bewust gekozen voor onze lokale basisscholen om pro rata het aantal leerlingen de opbrengst aan hen te schenken. Zij kunnen dan zelf invullen waarvoor ze het geld gaan gebruiken, afhankelijk van hun noden”, vertelt Kathleen.

Eenmalig

“De heropening tijdens de braderie is voor ons een eenmalig feit”, zegt Kathleen. “Het café opnieuw permanent heropenen zit er voor ons niet in. We hebben allemaal onze eigen, vaste job en dat zou niet lukken. Maar zeg nooit nooit. Misschien is dit wel de aanzet om iemand te vinden die de glorietijd van vroeger terug in ere wil herstellen en het café wil heropenen hier in de Stationsstraat.”

Voor de gelegenheid werd een fotocollage gemaakt van de ‘tooghangers’ die vaste klanten waren in het café. Prominent, in het midden van de kader, staat ‘de Jomme’, die het café legendarisch maakte.

Sfeerbeelden van een zonnige braderie in Liedekerke

Braderie    LIEDEKERKE

Op 19/06/2023 om 09:59Gepubliceerd door: Persinfo Redactie

Afgelopen weekend sloegen de gemeente Liedekerke en sport- en evenementenbureau Maspoe de handen in elkaar voor de organisatie van Braderie Liedekerke.

Het gebied in en rond de Stationsstraat werd ingepalmd door kraampjes van lokale handelaars en marktkramers. Daarnaast waren er optredens, en stonden er ook oldtimers, verschillende foodtrucks en kermisattracties opgesteld.

Sfeerbeelden (Copyright marcuss)

HET LAATSTE NIEUWS / LIEDEKERKE

Braderie met heropening legendarische Palace, Cars & Coffee en optredens

In Liedekerke is het volop aftellen naar de braderie van volgend weekend. Hans Jünger van Allemaal Warm en evenementenorganisator Maspoe hebben tal van activiteiten uitgewerkt. Zo gaat café Palace van de Jomme nog één keer open voor het goede doel, vindt er een Cars & Coffee plaats en worden er tal van optredens georganiseerd.

Tom Vierendeels 10-06-23

De officiële aftrap van de braderie wordt zaterdag om 10 uur door fanfare De Dendergalm gegeven. In en rond de Stationsstraat kan je terecht voor tal van kraampjes waar lokale handelaars en marktkramers hun waren aan de man brengen. De kraampjes worden overigens afgewisseld door foodtrucks en kermisattracties. Voor de gelegenheid zal ook café de Palace van de in 2021 overleden Jomme nog eens de deuren openen. Hans Jünger zal er samen met zijn echtgenote Chris, zijn schoonzus Kathleen De Backer en rechterhand Riet Stockmans te vinden zijn achter de toog. “Als eerbetoon aan de legendarische cafébaas de Jomme willen we Café Palace nog een laatste keer laten schitteren in al zijn eenvoud”, vertellen de initiatiefnemers. “Tijdens de braderie zorgen huisdj dj Duckie, de Liedekerkse coverband Dansbaar en de Vlaamse publiekslieveling en goede vriend van Jomme Sergio voor de muziek. De tijdelijke uitbaters van het café willen tijdens de braderie extra geld inzamelen ten voordele van alle kinderen van Liedekerke.” Dansbaar kan je zaterdag om 19 uur zien optreden, Sergio zondag om 17 uur. Het café zelf zal zaterdag vanaf 10 uur open zijn en op zondag vanaf 12 uur.

Arnel viert overigens tijdens de braderie het honderdjarig bestaan van de winkel met op zaterdag van 11 uur tot 17 uur optredens van Jan Trompet. Op zondag zijn daar om 13 uur Tessa Cornelis en om 15.30 uur dansgroep Tessa Nieulandt te vinden.

En naast optredens staat er zondag nog heel wat te gebeuren. Zo is er vanaf 19 uur een rommelmarkt in de Stationsstraat. Aanmelden kan op voorhand via braderieliedekerke.be of de dag zelf in de Papenbergstraat. Geniet kan tussen 10 en 16 uur op het Gemeenteplein van tal van oldtimers en unieke wagens tijdens een Cars & Coffee.

Maspoe kijkt uit naar het braderieweekend in Liedekerke.
Maspoe kijkt uit naar het braderieweekend in Liedekerke. © Rv

HET NIEUWSBLAD / LIEDEKERKE

Koopjes, mooie wagens en veel straatanimatie: 45ste braderie in Liedekerke heeft opnieuw heel wat in petto

De lokale handelaars, de gemeente en Maspoe slaan de handen in elkaar voor een geslaagde braderie.

De lokale handelaars, de gemeente en Maspoe slaan de handen in elkaar voor een geslaagde braderie. — © mvl

In het weekend van 17 en 18 juni zetten de handelaars in de Stationsstraat in Liedekerke opnieuw hun deuren open voor de jaarlijkse braderie. De gemeente Liedekerke en sport- en evenementenbureau Maspoe zorgen voor de randanimatie.

Matthias Vanhamme

In 1977 al organiseerden de handelaars in en rond de Stationsstraat in Liedekerke voor het eerst een braderie. Door de coronajaren zitten ze op zaterdag 17 en zondag 18 juni pas aan de 45ste editie. En voor dat feestjaar willen de handelaars, de gemeente Liedekerke en sport- en evenementenbureau Maspoe van dit jaar een extra mooie braderie maken.

Het gesmaakte recept blijft ook dit jaar overeind. Zaterdagvoormiddag mag fanfare De Dendergalm om 10 uur de braderie traditioneel openen. Nadien is het aan de handelaars en marktkramers om in en rond de Stationsstraat hun koopwaar aan de man/vrouw te brengen. Organisator Maspoe zorgt beide dagen voor de nodige randanimatie. Zo zullen er verschillende foodtrucks staan, is er muziek en kinderanimatie en zullen er verschillende optredens zijn.

Nog één keer open

Woon- en cadeauwinkel Arnel viert dit jaar de honderdste verjaardag en dus krijgt de winkel extra aandacht. “We zorgen er voor extra animatie. Op zaterdag houdt Jan Trompet de sfeer erin. Op zondag komt Tessa Cornelis van 13 tot 15 uur, gevolgd door de dansgroep van Tessa Nieuwlandt”, vertelt Kim Barbé van Maspoe.

Zondag verzamelen ook heel wat oldtimers en unieke wagens op het Gemeenteplein voor het gesmaakte evenement cars & coffee. Er is dan ook een rommelmarkt waarvoor de inschrijvingen nog open zijn.

Maar de blikvanger van het weekend wordt ongetwijfeld ook de eenmalige heropening van het legendarische café Palace in de Stationsstraat. Een groepje vrijwilligers openen er nog een keer het café en organiseren er een tentoonstelling met foto’s uit de oude doos. Dansbaar op zaterdag en Sergio op zondag zullen er voor de nodige sfeer zorgen.

LEES OOK: Bekende bruine kroeg Palace gaat tijdens braderie nog een keer open: “De opbrengst schenken we aan de schoolkinderen”

ACHTERGRONDINFO

Ter gelegenheid van de braderie op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 willen wij café Palace nog één maal laten schitteren in volle glorie.

Dit als ultiem eerbetoon aan onze legendarische cafébaas “de Jomme” met als doel wat extra geld op te halen ten voordele van de kinderen van onze eigen gemeente.

Wat kan u zoal verwachten:

· Muziek als vanouds van huisdj “dj Duckie”.

· Optreden van coverband Dansbaar.

· Optreden van Sergio, vlaamse zanger en goede vriend van de Jomme.

De Palace voor het goede doel.

Kijk ook eens op ons ander goed doel van 2023: Allemaal Warm Rockt

Inschrijven kan via FB: https://fb.me/e/Faxn6Vzu

Café Palace gaat nog één keer open - Liedekerke
Beste familie, vriend, vriendin, leverancier, kennis, enz…Ter gelegenheid van de braderie op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 willen wij café Palace nog één maal laten schitteren in volle glorie. Dit als ultiem eerbetoon aan onze legendarische cafébaas “de Jomme” met als doel wat extra geld op te…

Wie de Jomme nog eens live aan het werk wil zien samen met de Sergio: eerst inloggen met je google-account en dan kan je onderstaande clip bekijken.

New video
Café Palace gaat nog één keer open | Liedekerke
Waar?: Café Palace, Liedekerke - Wanneer?: 17 jun - 18 jun - Prijs: Gratis

Geschiedenis: Eerst was De Palace een cinèma in Liedekerke. De familie De Backer kocht het gebouw aan op 6 september 1960 bij notaris De Ruyver in Liedekerke. Na de filmperiode verdween de bioscoop maar het café langs waar de mensen binnen kwamen bleef behouden en werd bijgevolg café Palace.

DANSBAAR & SERGIO

We gaan een paar jaar terug in de tijd en organiseren de Jomme "zijn" braderie gelijk hij het zelf gedaan zou hebben. In en aan zijn café De Palace dat voor de gelegenheid een weekendje open gaat en met muziek natuurlijk van huis-dj Ducky en met een optreden op zaterdagavond van covergroep DANSBAAR en op zondagnamiddag van zijn goeie vriend SERGIO die van Liedekerke een soort tweede basiskamp heeft gemaakt.

De videoclip van cowboy Billie waar de Jomme een belangrijke rol in speelt vinden jullie hieronder...

Info: feitelijke vereniging DE PALACE VOOR HET GOEDE DOEL

rekeningnummer

BE12 7340 6676 3792

De eerste ‘CINEMA’

In 1908/1909 werden in Liedekerke de eerste films vertoond. Vanaf die tijd kwam er jaarlijks een ‘vreemdeling’ naar Liedekerke met een ’machien’. De man huurde dan voor enkele dagen de repetitiezaal van fanfare St. Cecilia om er de dorpelingen de magie van de film te laten ondergaan.
Het zaaltje bevond zich boven een drankhuis tegenover de beenhouwerij K. Asselman-Heyvaert en was eigendom van Bernardus Sonck, ‘den Bernardus’.

Beneden vóór het huis stond de stoommachine die de elektriciteit moest leveren voor de projectie. Het ding stond er urenlang te puffen en te sissen en maakte de mensen die er voorbij kwamen zelfs een beetje bang. Met de stoomfluit van de machine kondigde de man het begin van de vertoning aan. Haar schrille geluid kon men horen tot in Impegem!
Toch liep het niet echt storm voor zo’n vertoning, daar lag het toegangsgeld iets te hoog voor. Maar liet de portemonnee nu nog niet toe om naar de film te gaan, dan werd ervoor gespaard en gingen de mensen hem het jaar erop bekijken. De man vertoonde toch altijd dezelfde prent.
Met ‘De passie van Ons Heer’ wou hij waarschijnlijk blijk geven van zijn zogenaamde diepe christelijkheid,wat hielp om bij zijn potentiele publiek op een goed blaadje te staan. Pas na de ernst volgden een paar kluchtige filmpjes.
Om de ambiance in de zaal te stimuleren becommentarieerde hij luidkeels de slapstick scènes met opmerkingen als:

"Ze zitten begot al op 't dak...!"
“D'r valt er enen met zijn botten naar beneên...!"
Het publiek smulde ervan.
Pas later werd de stomme film begeleid met live getokkelde pianomuziek in de cinemazaal.

Eén van de eerste echte cinema’s was de Palace vooraan in de Stationsstraat.
Op 18 maart 1928 werd er een aanvraag ingediend tot het inrichten van een cinema door Pauwels Leon, De Kempeneer Emile en Tanghe Modest. Zij zijn de oprichters geweest van "Cinema Palace".
Urbanie Crabbé, een vrouwtje van goed anderhalve meter groot, was bij elke vertoning van dienst. Je moest haar je betaalbonnetje laten zien en als ’t nodig was, ging ze mee de zaal in om ervoor te zorgen dat de plaatsen evenwichtig werden ingenomen. En ook om te kijken of er op de achterste rijen geen onzedige dingen gebeurden natuurlijk!
Urbanie, die afkomstig was uit Hansbeke en haar hele leven haar eigen dialect zou blijven spreken, ging al vlug door het leven als ‘Nieke Cinema’. Jozef Van Molle had het kleine, leuke en goedhartige vrouwtje rond de 1ste wereldoorlog leren kennen en haar als zijn bruid meegebracht naar Liedekerke. Ze hebben altijd op de Houtmarktstraat gewoond.
Met de opkomst van TV , video en computer raakten de kleine cinemazalen als het ware in verval en verdwenen voorgoed uit het straatbeeld.

Verdwenen cinema's in Liedekerke:
Cinema Palace bij - Elvire en Modest Thange in de Stationstraat 30
Cinema Churchil -  Roza en Jef van de Zilveren Asselman-Vercammen - Opperstraat 102
Cinema Boudewijn - op de Kleemputtenstraat 31
Cinema in het Patronaat - Warandestraat (af en toe)
Cinema in feestzaal van het Mulhof (Sint-Gabriël) (bij gelegenheid)

YOUTUBE

december 2023

Je kanaal heeft tot nu toe 23.243 weergaven gegenereerd!

Ons youtube-kanaal is een groot succes, al meer dan 20.000 weergaven van één van de filmpjes die we erop gezet hebben werden bekeken. Voornamelijk filmpjes van de artiesten die opgetreden hebben op allemaal warm maar ook vele korte filmpjes van Dansbaar, Midlive & Gunther Verspecht van Stash!. Ga vlug eens kijken of er niets voor jou tussen staat...    Youtube

Podcast

‎Allemaal Warm Rockt met Gilbert Looskens - Podcast on Apple Podcasts
‎Music · 2021
Allemaal Warm Rockt met Gilbert Looskens - Podcast
Gilbert Looskens is al 40 jaar dj en voor die gelegenheid brengt hij 20 maal een top 40-lijst uit met enorm veel hits uit de voorbije 60 jaar, van 1961 tot 2021

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.