Gilbert Looskens

History Gilbert Looskens

Alles begon ooit met de "Disco Hanny Drive-In Show" maar toen Hans dj werd op Radio Ring moest er een radio-naam gevonden worden: Gilbert Looskens was geboren...

‎Allemaal Warm Rockt met Gilbert Looskens - Podcast on Apple Podcasts
‎Music · 2021
Allemaal Warm Rockt met Gilbert Looskens - Podcast
Gilbert Looskens is al 40 jaar dj en voor die gelegenheid brengt hij 20 maal een top 40-lijst uit met enorm veel hits uit de voorbije 60 jaar, van 1961 tot 2021
Gilbert Looskens - Podcast - Episode 18 - Hiphop deel 1 - Top 40 - van 1961 tot 2021 on Stitcher
Episode 18 - Gilbert Looskens presenteert: Hiphop - deel 1 - Top 40 - van 1961 tot 2021 - Allemaal Warm 2021 van vrijdag 3 tot zondag 5/12 in GC De Warande te Liedekerke.
Allemaal Warm Rockt met Gilbert Looskens - Podcast
Gilbert Looskens is al 40 jaar dj en voor die gelegenheid brengt hij 20 maal een top 40-lijst uit met enorm veel hits uit de voorbije 60 jaar, van 1961 tot 202…

Nieuwe playlist op Spotify: 40 years of rock'n roll.

Voor als je eens voor een lange periode in de wagen of aan het zwembad zit en je hebt eigenlijk geen zin om nummers uit te kiezen...

Nieuw: maak kennis met de complete vinyl en cd platencollectie van Gilbert Looskens op Discogs:  https://www.discogs.com/user/GilbertLooskens/collection

Traangas: Bono stopt in het midden van het nummer en geeft daarna een knap staaltje van improvisatie.

Nr 30 Suzan & Freek - Als het avond is

Nr 29 Gert Verhulst & Jan Smit & James Cooke - Altijd

Nr 28 Wim Soutaer - Allemaal

Nr 27 Isabelle A - Een mooi verhaal

Nr 26 Safi - Gewoon Ruben

Nr 25 Gorki - Mia

Nr 24 De Mens - Dit is mijn huis

Nr 23 Camille - Vuurwerk

Nr 22 Liesbeth List & Ramses Shaffy - Pastorale

Nr 21 Regi ft. Jake Reese & OT - Zo ver weg

Nr 20 Clouseau - De Nobelprijs

Nr 19 Blof & Geike Arnaert - Zoutelande

Nr 18 Bart Peeters - Brood voor morgenvroeg

Nr 17 Bart & Kris - 't Was men madam

Nr 16 Bots - Zeven dagen lang

Nr 15 De Elegasten - https://www.youtube.com/watch?v=KwGT-xUw_eI

Nr 14 Tino Martin - Wereld zonder jou

Nr 13 Paul De Leeuw & Simonne Kleinsma - Zonder jou

Nr 12 Rita Deneve - De allereerste keer

Nr 11 Toon Hermans - Mijn huisdokter

Nr 10 Miss Montreal - Door de wind

Nr 9 Jeroen Van Der Boom - Mag ik dan bij jou

Nr 8 Veldhuis & Kemper - Ik wou dat ik jou was

Nr 7 Suzan & Freek - Papa

Nr 6 Regi ft. Jake Reese & OT - Kom wat dichterbij

Nr 5 Stash & Barbara Dex - Suzanne

Nr 4 The Scene - Iedereen is van de wereld

Nr 3 Lais - 't Smidje

Nr 2 Isabelle A - Louise

Nr 1 Goldband - Noodgeval

Music was my first love, all the rest is history...

25 april 2019 - artikel Het Laatste Nieuws

Deejay Hans Jünger neemt zaterdag afscheid van het publiek: "Riep ooit verkeerde namen af tijdens trouwfeest”

Zaterdag draait hij voor de laatste keer plaatjes op de benefietavond ‘Hart voor Tara’, daarna sluit hij definitief zijn platenbank. Hans Jünger (57) neemt na veertig jaar afscheid van het publiek. Na meer dan 10.000 optredens geeft hij de fakkel door aan zijn zoon Axel.

Jünger is gekend in Liedekerke en omstreken. Hij begon zijn dj-carrière in Dilbeek, waar hij opgroeide. “Mijn vader stierf toen ik 13 jaar was”, vertelt Hans. “Mijn moeder stond er helemaal alleen voor, en om iets bij te verdienen ging ik eerst aan de slag in de horeca. Al snel mocht ik ook plaatjes draaien op fuiven in Dilkom. Toen is mijn carrière als deejay gestart. Ik verdiende een aardig centje, en kon mij uitleven in mijn grote passie: muziek.”

Draaien voor jong én oud
Hans leerde de kneepjes van het vak bij Radio Ring, een vrije radio die het Nederlandstalig karakter van Dilbeek wilde vrijwaren. Onder zijn schuilnaam Gilbert Looskens presenteerde hij het programma ‘Midday-music’. “Ik draaide er mijn wekelijkse top-30", aldus Hans. “Tussendoor mochten luisteraars inbellen en een praatje me mij slaan. Het was gewoon geweldig.” Hans werd intussen een veelgevraagd deejay voor trouwfeesten over heel Vlaanderen. Van West-Vlaanderen tot Joodse feesten in Antwerpen: overal was hij thuis. “Wat mijn geheim? Plaatjes draaien voor jong én oud. Dat lijkt makkelijk, maar veel deejays vergissen zich daarin. Het is moeilijk om die combinatie te maken. Ik kan perfect mijn publiek lezen, en weten met welke plaat ik ze op de dansvloer krijg.”

Eentje uit de oude doos: Hans achter zijn draaitafels. © RV

Elektricien van de koning
Veertig jaar plaatjes draaien: dat zorgt voor een heleboel anekdotes. Naast zijn carrière als deejay werkte Hans... als elektricien op het koninklijk paleis. “Voor een feest van prinses Paola was ik zelfs betrokken bij de muziekkeuze. Ze wisten dat ik deejay was, dus vroegen ze mijn mening. Daarnaast heb ik toenmalig koning Boudewijn ontmoet. Iedereen kende mij toen als ‘de elektricien van de koning’.”

Dertien maal Toto
Hans heeft ook een plaat die hij altijd draait tijdens een set: U2 met With or Without You. “Dat is een song voor jong en oud, iedereen kent het. Meestal begin ik mijn set met Music was my first love van John Miles. Eindigen deed ik op de klassieke manier: ‘Thank you for the music’ van Abba, en om iedereen écht buiten te krijgen, draaide ik Urbanus met ‘Ge moogt naar huis gaan’. Tijdens één van mijn eerste optredens moest ik maar liefst 13 keer Africa van Toto spelen. Het publiek was helemaal in de ban van het nummer, en dus moest ik het blijven draaien. Op een trouwfeest heb ik dan ook eens de verkeerde namen afgeroepen - die van het koppen van een week ervoor. Ik draai plaatjes met hart en ziel. Nooit heb ik reclame gemaakt, de beste publiciteit is nog altijd mond-aan-mond reclame.”

Hans (links) ontmoette heel wat bekende figuren doorheen zijn carrière, zoals hier koning Boudewijn (rechts). Hans stond ook gekend als 'de elektricien van de koning'. © RV

Fakkel aan Axel
Naast de trouwfeesten draaide Hans ook voor blinden en doven. “Een heel aparte ervaring”, weet Hans nog. “De doven konden genieten van het lichtspektakel, de blinden focusten zich op de muziek. Ze genoten oprecht van de namiddag.” Zaterdag zal Hans voor een laatste keer draaien op de benefietavond van Hart voor Tara. Voor Hans is het genoeg geweest: na vele jaren bergt hij de platenbakken op. Maar niet zonder de fakkel door te geven aan zijn zoon Axel. “Die heeft de dj-microbe ook te pakken. Op zijn kot in Gent neemt hij soms wat platenbakken mee. Hij maakte onlangs zijn debuut een JC Bokaal, waar hij soms plaatjes draait. Na veertig jaar kan ik met een zelfvoldaan gevoel terugkijken en zeggen dat het genoeg is geweest. Het zal zaterdag zéker emotioneel worden, dat staat vast.”

Hans (achtergrond) aan het draaien... op de parking van Ikea in Wilrijk. © RV
Achter de draaitafels voelt hij zich nog altijd thuis. Zaterdag neemt Hans afscheid van zijn publiek. © Mozkito

Youtube kanaal: Gilbert Looskens

Klik op het YouTube-logo om naar het kanaal te gaan:

Hij was 40 jaar deejay, nu draait Gilbert Looskens laatste keer plaatjes op benefiet voor Tara

© mvl

1/2

thumbnail: null

HET NIEUWSBLAD

Hans Jünger (57) was in de jaren tachtig vooral bekend als dj Gilbert Looskens bij de vrije radio Radio Ring, op trouwfeesten en in de lokale discotheken. Zaterdag draait hij voor de laatste keer plaatjes tijdens de benefietactie Hart voor Tara.

Matthias VanhammeVrijdag 26 april 2019 om 05:40

De jaren tachtig waren de topjaren voor de vrije radio's en discotheken. De naar Liedekerke uitgeweken Dilbekenaar Hans Jünger begon in 1979 plaatjes te draaien en maakte die hoogdagen mee. Al kennen de meesten hem misschien onder zijn radio-alias Gilbert Looskens.

LEES OOK. Jonge mama verloor haar ledematen door vleesetende bacterie, maar vecht terug: “Alles, zelfs eten en drinken, moet Tara opnieuw leren”

“Ik was een veelgevraagd dj in verschillende Pajotse dancings als The Joker, The Lippstick en Toulouse L'Autrec”, zegt Hans Jünger. In 1980 was hij samen met Piet Ronsijn en collega-dj Toon Van Parys betrokken bij de oprichting van de in de regio vrij bekende vrije radio Radio Ring. “We zaten met onze radio in een huis pal naast de Brusselse Ring in Dilbeek. Op het dak hadden we een grote radioantenne geplaatst. Ik herinner me nog dat we tijdens een storm op het dak klommen om onze antenne overeind te houden”, zegt Hans.

Onder zijn zelfgekozen radionaam Gilbert Looskens had Hans elke zaterdagnamiddag tussen 12 en 14 uur een eigen programma: Midday-music. “Dat was tof. Het was een populair programma waar veel mensen voor inbelden. Ik heb dat programma zes jaar gepresenteerd. Nadien bleef ik als dj aan de slag onder mijn radionaam. Ik draaide op ongeveer vijfhonderd trouwfeesten in Vlaanderen!”

Ancienne Belgique

Hans houdt aan zijn dj-carrière enorm goede herinneringen en leuke anekdotes over. “Er was een periode dat ik elk weekend op een trouwfeest speelde. Zo heb ik ooit bij de aankondiging van een openingsdans per abuis de verkeerde namen afgeroepen. Maar mijn hoogtepunten als dj situeren zich in 1985 en 1986”, vertelt Jünger. “Ik heb dan twee keer in de Brusselse Ancienne Belgique mogen draaien voor drieduizend aanwezigen. Dat gaf wel een kick. Tegenwoordig vullen dj's makkelijk de AB, maar toen was dat toch vrij ongezien. Ik werd toen als dj gevraagd voor de 100-dagenfuiven van Sint-Joris, Sint-Jan, Regina Caeli en Maria-Boodschap. Omdat er buiten ook nog duizend man stond, hield de politie een oogje in het zeil. Ze hadden me gevraagd om geen ophitsende muziek te draaien, maar dat lapte ik aan mijn laars. Ik liet U2 en de Simple Minds uit de boxen knallen en het publiek ging uit zijn dak”, bekent Hans.

Kapotte rug

Maar mooie liedjes blijven niet duren en na een carrière van veertig jaar houdt Hans het voor bekeken als dj. “Vroeger moest je als dj een echte verhuis doen voor een optreden. Aan het versleuren van al mijn platenbakken heb ik een kapotte rug overgehouden. Tegenwoordig past al die muziek op een simpele usb-stick.”

Voor hij zijn platenbakken definitief opbergt en de fakkel doorgeeft aan zijn zoon Axel die ook dj is, speelt Hans zaterdag voor de laatste keer plaatjes tijdens de benefietactie Hart voor Tara. Uitzonderlijk onder zijn eigen naam Hans Jünger, al hoopt hij dat de fans van Gilbert Looskens ook massaal afzakken.

De opbrengst van de avond met onder meer optredens van Sergio, Dieter van The Voice en Nico zingt Hazes gaat volledig naar Tara. Deze jonge moeder werd getroffen door de vleesetende bacterie, waardoor ze meerdere amputaties onderging.

Grijsgedraaid

“Ik ga ervan genieten, ook al omdat de opbrengst naar een goed doel gaat. Sowieso ga ik U2 met ‘With or without you’ opleggen, mijn lievelingsnummer. Ik heb die plaat al grijsgedraaid en ze mag dus niet ontbreken op mijn afscheid.”

MEDIA

YOUTUBE

december 2023

Je kanaal heeft tot nu toe 23.243 weergaven gegenereerd!

Ons youtube-kanaal is een groot succes, al meer dan 23.000 weergaven van één van de filmpjes die we erop gezet hebben werden bekeken. Voornamelijk filmpjes van de artiesten die opgetreden hebben op allemaal warm maar ook vele korte filmpjes van Dansbaar, Midlive & Gunther Verspecht van Stash!. Ga vlug eens kijken of er niets voor jou tussen staat...    Youtube

Podcast

‎Allemaal Warm Rockt met Gilbert Looskens - Podcast on Apple Podcasts
‎Music · 2021
Allemaal Warm Rockt met Gilbert Looskens - Podcast
Gilbert Looskens is al 40 jaar dj en voor die gelegenheid brengt hij 20 maal een top 40-lijst uit met enorm veel hits uit de voorbije 60 jaar, van 1961 tot 2021

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.