Etappe 100: Sigüero - Santiago de Compostella

30 jul. 2021

Liedekerke – Santiago de Compostela

2350 km ✔️
 
Vrijdag 30 juli.

Afgevinkt, done, ben er uiteindelijk geraakt. Heel de dag was fantastisch om te mogen meemaken. Eerst die laatste 16 km nog afgelegd, die waren nog serieus pittig, daarna de aankomst in Santiago. 

M’n vrouw had post gevat aan de toegangspoort van de camino Frances, ik heb bijgevolg langs daar de stad binnengekomen. 

Na een eerste verdiende grote pint hebben we een foto-shoot gedaan voor de blog, ik vond het allemaal geweldig.

Pas ‘s avonds toen er minder volk was zijn we via een zeer korte rondtour binnengeraakt in de kathedraal waar de overblijfselen liggen van de apostel Sint Jacob.

Morgen zaterdag gaan we na een deugddoende massage naar Fisterra dat nog een 80 km verder ligt en waar sommige pelgrims dan ook nog naar toe trekken om daar aan de grote oceaan hun versleten botinnen achter te laten.

Vervolgens trekken we nog verder met de wagen naar steden die we nog niet bezocht hebben gelijk Pamplona.

Het stapavontuur zit er voor mij op, ik heb niets anders dan goede herinneringen aan het geheel en kan het ieder aanraden.

Tussen de tientallen reacties gisteren op de sociale media zat er ééntje tussen van een meisje uit Affligem die graag ook het avontuur zou aanvatten maar nog wat onzeker blijkt.

We hebben binnenkort afgesproken om iets te gaan drinken en ik zal proberen haar twijfels weg te nemen. Iedereen kan dit immers aan, ofwel in een paar jaar, ofwel in één grote ruk.

Je kan het vrij luxueus doen, gelijk ik het gedaan heb door van hotel naar hotel te gaan, maar je kan het ook via de Albergues doen met een dagelijks budget van 20 €. Of nog goedkoper met de tent.

Je kan het te voet doen of met de fiets, voor ieder wat wils. 

Dan is het nu tijd om afscheid te nemen van al die prachtige mensen die ik onderweg heb leren kennen. Rosa, Anne, Maaike, Lisa, Jan, Geheard en alle anderen, jullie zijn altijd welkom als jullie eens in België zijn.

Bedankt ook aan de medestappers van dit tweede gedeelte:

Reinhilde, Jan, Bruno, Lucia, Jacques, Paty en An. Het was heel fijn om dit met jullie te mogen meemaken.

Ook dank voor Philippe en Annemie van Trilec, m’n werkgevers die mij de kans gegeven hebben om dit verder te kunnen afwerken.

Hasta la vista, compadres! 😎

Bedankt aan alle vrienden van het thuisfront die aan dit grote project hebben meegewerkt. Drinkt er ene op mijn gezondheid en tot binnenkort.

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists
Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.