Bittersweet Sixteen

Tip: kijk ook eens naar de pagina van Stash die een twintigtal keer heeft meegewerkt met Allemaal Warm & Midlive: Gunther Verspecht

Tip: Braderie 2023:  zet zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 nu al in de agenda, afspraak aan café Palace, Stationsstraat Liedekerke. Lees er alles over op de pagina van de Braderie.

In 2021 verzorgde Trilec nv enkele zaken als productplacement in de allereerste Vlaamse film van Anna Verheyen, beter bekend als de dochter van Jan Verheyen. Jullie kunnen onder andere de camionette van Trilec spotten in de film, die speciaal voor deze gelegenheid in een nieuw jasje werd gestoken. En al niet te min speelt onze eigen Hans Jünger even mee in de film als figurant.

We delen al graag enkele sfeerbeelden van de draaidag.

Synopsis: Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag, haar ‘sweet sixteen’. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug: een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Ondertussen razen hormonen door puberlichamen, worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, het ontwijken van de valkuilen van de middelbare school, en existentiële twijfels en vragen als daar zijn: waarom moeten we weten uit welke grondlagen de Kempische bodem bestaat, en waarom moest Glenn in godsnaam sterven in The Walking Dead? Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte’s 16de verjaardag.


Dat ze in de familie Verheyen-Willaert verzot zijn op film, was al langer geen geheim meer. De vrouw van Jan Verheyen komt immers met Red Sandra rond de herfstvakantie van 2021, maar nu heeft dochter Anna de smaak ook volledig te pakken. De bijna 16-jarige schreef tijdens de 1ste semi-lockdown het gedeeltelijk autobiografische Bittersweet Sixteen, een film voor en over – en dus ook deels van – tieners en hoe te overleven in de jungle van de middelbare school. Ouders Jan Verheyen & Lien Willaert gingen daarna met het scenario aan de slag, maar altijd met kritische input van Anna (“Nee, papa, dat gaan we niét doen. Dat is oude mensen-humor”), dit om de authenticiteit te bewaren.


De film kan rekenen op een uitgebreide cast van opkomend fris, jong talent waaronder Yana Steenhout (Lotte), Ninalotte Roose (Astrid), Eveline Viera Valdés (Kat), Aaron Blommaert (David), Nidal van Rijn (Max), Zion Luts (Tymen), Steffie Mercie (Angel), Stien Edlund (Stefanie), Ayco Weets (Fleur), Maxine Janssens (Eva), Imea Denooze (Alexa), Emma Van Raemdonck (Amber) & Héritier Tipo (Juma). Als ouders herkennen we ervaringsdeskundigen Tine Embrechts (Samantha, mama van Lotte), Joke Devynck (Jo, mama van Astrid) & Leen Dendievel (Veronique, mama van Kat). Het onderwijzend personeel bestaat uit Sven De Ridder (De reus), Isabelle Van Hecke (mw. Troch), & Kürt Rogiers als de schooldirecteur.


22 takes waren er nodig vooraleer Jan Verheyen vond dat de scène met Hans ok was. Hans vond het niet erg om 22 keer met de bestelwagen van Trilec vollen bak op te trekken en daarna weer stillekes uit het beeld te verdwijnen. Niet veel vrienden en kennissen zullen hem herkennen in de film maar de scene zelf zal vast en zeker  in het geheugen gegrift worden.

Op weg naar een bestseller?

MEDIA

YOUTUBE

31 december 2022

Ons youtube-kanaal is een groot succes, al meer dan 15.000 weergaven van één van de filmpjes die we erop gezet hebben werden bekeken. Voornamelijk filmpjes van de artiesten die opgetreden hebben op allemaal warm maar ook vele korte filmpjes van Midlive & Gunther Verspecht. Ga vlug eens kijken of er niets voor jou tussen staat...    Youtube

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.