Midlive

Tip: kijk ook eens naar de pagina van Stash die een twintigtal keer heeft meegewerkt met Allemaal Warm & Midlive: Gunther Verspecht

Instrumenten van Liedekerkse coverband gestolen in Spanje
De instrumenten van coverband Midlive uit Liedekerke werden gestolen in Spanje. De dieven gingen ervandoor met onder andere piano’s, gitaren en monitors.

Lees alle verdere details over de diefstal via onze persmap (gedeelte Midlive).

Persmap
Persmap Allemaal Warm AW 01 - HLN: Allemaal Warm Rockt blikt terug op topeditie. AW 02 - Het Nieuwsblad: Gezellige sfeer op benefietsactie. AW 03 - Ring-tv: Schelpenactie en opbrengst boek camino geven mooie boost. AW 04 - HLN: Veel organisatoren gooien handdoek na overlegcomité AW 05 - HLN: A…

Het was natuurlijk niet allemaal kommer en kwel in Spanje,
kijk gerust eens mee naar het sfeerfilmke van een half uurtje
(opgelet niet al te beste kwaliteit met de gsm) en naar de verschillende mooie fotos.

Artikel Het Laatste Nieuws 1 DECEMBER 2014

"Eigenlijk waren we gelegenheidsbandje"

LIEDEKERKE

De Liedekerkse groep Midlive begon ooit als gelegenheidsbandje voor de opening van de Molenstraat, maar mocht nu tien kaarsjes uitblazen. De muzikanten zijn intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de 'Stad Berrevoesj', met zelfs een fanclub in Spanje. Afgelopen weekend speelden ze hun laatste optreden van de verjaardagstournee.

TOM VIERENDEELS 01-12-14

De leden van Midlive met hun manager Hans Jünger

Midlive werd in 2004 leven ingeblazen door Hans Jünger en Marc Bockstal. "Burgemeester Luc Wynant (CD&V) stelde voor om iets speciaals te doen voor de heropening van de Molenstraat", vertelt Hans. "Hij vroeg om een buurtfeest op poten te zetten, waarna Marc op zoek ging naar enkele muzikanten om tijdens dat feest enkele covers te spelen. Zo is de band geboren."

De bezetting is tien jaar later nog steeds dezelfde: Luc De Bisschop, Bruno Bronselaer, Luc Vandenbrande, Karel De Sutter, Aster Van Avermaet en Erwin De Brabanter. Die eerste was zaakvoerder van L-Door, de overige leden staan in het onderwijs. Erwin De Brabanter, de zanger van Midlive, had vroeger overigens nog een carrière in de musicalsector.

Dat eerste buurtfeest lokte zo'n 400 personen. "Maar na vier jaar zakten liefst zomaar effe een 1.000 mensen naar het wijkfeest af", lacht Hans, die manager van de groep werd. "Het evenement barstte uit zijn voegen en we konden de organisatie gewoon niet meer de baas. Daarom werd beslist om met Midlive enkel nog op 'grote podia' te spelen."

Het optreden van afgelopen vrijdag in café 't Signaal, aan het station, was intussen het tachtigste in tien jaar tijd. "Dat zijn er niet zo veel", knikt Jünger. "We stonden vooral hier in Liedekerke op de planken, zoals in 't Signaal, in Den Appel en ook op De Plesj Rockt. Al hebben we daarnaast ook drie eigen nummers en de cd CADD 9 uitgebracht. We hebben zelfs geprobeerd om die nummers op de radio te krijgen, dat is maar één keer gelukt met "No Sorrow" toen we onze eerste cheque van de warmste week gingen afgeven aan Studio Brussel."

Verrassingsbezoek
Desondanks scoorde Midlive ook internationaal succes. "Een vriend van ons ging altijd op vakantie in L'Hospitalet, nabij Barcelona", legt Jünger uit. "Hij kent daar een radiobaas en heeft ook veel contacten bij de plaatselijke, grotere cafés. En zodoende heeft Midlive er al vier keer opgetreden." Twee Spaanse koppels zakten zelfs speciaal voor het concert van afgelopen vrijdag af naar 't Signaal. "We vonden dat we erbij moesten zijn", klinkt het lachend. "We kwamen in het verleden ook al naar Liedekerke en intussen zijn we allemaal vrienden geworden." De Midlive-leden wisten evenwel niet van dit bezoekje en dus was de verrassing compleet toen Ricard, Coraline, Luisa en Miguel even gelegenheidsobers speelden en de bandleden van de nodige drank voorzagen.

Ook op het podium wachtte nog een verrassing. Niemand minder dan Gunther Verspecht, frontman van Stash, zong mee. "We kennen hem al heel lang", klinkt het. "Het is inmiddels de achtste keer dat hij met ons optreedt. We coveren ook een lied van hem en hij is daar zo van onder de indruk, dat hij overweegt om die op zijn eerstvolgende cd uit te brengen."

Gunther Verspecht / Stash

Tien jaar is lang, maar de groep denkt nog niet meteen aan stoppen. "Als het van ons afhangt, doen we er nog eens tien jaar bij", glimlacht Hans. "Volgend jaar staat er al een optreden gepland met Barbara Dex. En er zijn ook plannen voor een optreden in GC Het Koetshuis in Roosdaal."

MEDIA

YOUTUBE

juli 2023

Ons youtube-kanaal is een groot succes, al meer dan 20.000 weergaven van één van de filmpjes die we erop gezet hebben werden bekeken. Voornamelijk filmpjes van de artiesten die opgetreden hebben op allemaal warm maar ook vele korte filmpjes van Dansbaar, Midlive & Gunther Verspecht van Stash!. Ga vlug eens kijken of er niets voor jou tussen staat...    Youtube

Podcast

‎Allemaal Warm Rockt met Gilbert Looskens - Podcast on Apple Podcasts
‎Music · 2021
Allemaal Warm Rockt met Gilbert Looskens - Podcast
Gilbert Looskens is al 40 jaar dj en voor die gelegenheid brengt hij 20 maal een top 40-lijst uit met enorm veel hits uit de voorbije 60 jaar, van 1961 tot 2021
Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.