Midlive

De bekendste coverband van het Pajottenland "Midlive" is terug van (effe) weggeweest en dat zal u geweten hebben...

Niet alleen gaan de mannen in 2022 tijdens het Hemelvaart-weekend (op woensdagavond 25 mei) de pannen van het dak spelen op ALLEMAAL WARM ROCKT maar er volgt ook voor de vijfde maal een buitenlandse tournée naar Spanje, meer bepaald naar het prachtige Hospitalet del'infante.

Wil je graag eens een concert meemaken van Midlive in zo'n exotische omgeving? Vlak aan het strand en met de golven van de Middelandse zee op de achtergrond is dat een geweldig idee dat je echt eens met ons mee moet beleven.

Je kan perfect voor het verlengd weekend van 15 augustus 2022 boeken in één van de vele hotels in de buurt maar sommige fans die op bezoek komen kiezen voor een weekformule van zaterdag 13 tot zaterdag 20 augustus en huren een knusse vakantiewoning aan de prachtige kust van Hospitalet.

Hospitalet ligt een beetje onder Tarragone en is heel gemakkelijk bereikbaar met de wagen / trein of vliegtuig. Vanuit Charleroi kom je na een dik uur vliegen al toe op het vliegveld van Reus maar ook Vueling vliegt eveneens regelmatig vanuit Zaventem op Barcelona.

De twee optredens in Spanje liggen al een tijdje vast, o.a. op zondagavond 14 augustus speelt Midlive & guests op het terras van de bekendste kroeg in Hospitalet: EL BUHO.

Het reuzegrote terras zal weer vol fans zitten, zowel uit Spanje als uit België. Moet je zeker eens meemaken!

Artikel Het Laatste Nieuws 1 DECEMBER 2014

"Eigenlijk waren we gelegenheidsbandje"

LIEDEKERKE

De Liedekerkse groep Midlive begon ooit als gelegenheidsbandje voor de opening van de Molenstraat, maar mocht nu tien kaarsjes uitblazen. De muzikanten zijn intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de 'Stad Berrevoesj', met zelfs een fanclub in Spanje. Afgelopen weekend speelden ze hun laatste optreden van de verjaardagstournee.

TOM VIERENDEELS 01-12-14

De leden van Midlive met hun manager Hans Jünger

Midlive werd in 2004 leven ingeblazen door Hans Jünger en Marc Bockstal. "Burgemeester Luc Wynant (CD&V) stelde voor om iets speciaals te doen voor de heropening van de Molenstraat", vertelt Hans. "Hij vroeg om een buurtfeest op poten te zetten, waarna Marc op zoek ging naar enkele muzikanten om tijdens dat feest enkele covers te spelen. Zo is de band geboren."

De bezetting is tien jaar later nog steeds dezelfde: Luc De Bisschop, Bruno Bronselaer, Luc Vandenbrande, Karel De Sutter, Aster Van Avermaet en Erwin De Brabanter. Die eerste was zaakvoerder van L-Door, de overige leden staan in het onderwijs. Erwin De Brabanter, de zanger van Midlive, had vroeger overigens nog een carrière in de musicalsector.

Dat eerste buurtfeest lokte zo'n 400 personen. "Maar na vier jaar zakten liefst zomaar effe een 1.000 mensen naar het wijkfeest af", lacht Hans, die manager van de groep werd. "Het evenement barstte uit zijn voegen en we konden de organisatie gewoon niet meer de baas. Daarom werd beslist om met Midlive enkel nog op 'grote podia' te spelen."

Het optreden van afgelopen vrijdag in café 't Signaal, aan het station, was intussen het tachtigste in tien jaar tijd. "Dat zijn er niet zo veel", knikt Jünger. "We stonden vooral hier in Liedekerke op de planken, zoals in 't Signaal, in Den Appel en ook op De Plesj Rockt. Al hebben we daarnaast ook drie eigen nummers en de cd CADD 9 uitgebracht. We hebben zelfs geprobeerd om die nummers op de radio te krijgen, dat is maar één keer gelukt met "No Sorrow" toen we onze eerste cheque van de warmste week gingen afgeven aan Studio Brussel."

Verrassingsbezoek
Desondanks scoorde Midlive ook internationaal succes. "Een vriend van ons ging altijd op vakantie in L'Hospitalet, nabij Barcelona", legt Jünger uit. "Hij kent daar een radiobaas en heeft ook veel contacten bij de plaatselijke, grotere cafés. En zodoende heeft Midlive er al vier keer opgetreden." Twee Spaanse koppels zakten zelfs speciaal voor het concert van afgelopen vrijdag af naar 't Signaal. "We vonden dat we erbij moesten zijn", klinkt het lachend. "We kwamen in het verleden ook al naar Liedekerke en intussen zijn we allemaal vrienden geworden." De Midlive-leden wisten evenwel niet van dit bezoekje en dus was de verrassing compleet toen Ricard, Coraline, Luisa en Miguel even gelegenheidsobers speelden en de bandleden van de nodige drank voorzagen.

Ook op het podium wachtte nog een verrassing. Niemand minder dan Gunther Verspecht, frontman van Stash, zong mee. "We kennen hem al heel lang", klinkt het. "Het is inmiddels de achtste keer dat hij met ons optreedt. We coveren ook een lied van hem en hij is daar zo van onder de indruk, dat hij overweegt om die op zijn eerstvolgende cd uit te brengen."

Tien jaar is lang, maar de groep denkt nog niet meteen aan stoppen. "Als het van ons afhangt, doen we er nog eens tien jaar bij", glimlacht Hans. "Volgend jaar staat er al een optreden gepland met Barbara Dex. En er zijn ook plannen voor een optreden in GC Het Koetshuis in Roosdaal."

MEDIA

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.