Afscheidsspeach Trilec

2 dec. 2022

Speach afscheid Philippe en Annemie Meert

Erpe-Mere – Hans Jünger

Toen Kimberly vanmorgen aan mij vroeg om in deze afscheidsreceptie efkes een kort woordje te schrijven was mijn overmoedig antwoord: “geen probleem, ik zal wel iets uit de losse pols toveren”.

Maar naarmate de voormiddag opschoof, besefte ik dat dit een hels werkje ging worden want waar moest je in hemelsnaam beginnen. Persoonlijk kende ik Lampencentrale al van in 1975 toen ik in Schaarbeek van de technische school moest “gerief” halen bij CL en toen al was het duidelijk dat mijnheer en mevrouw Meert een zeer speciale, zeg maar warme, uitstraling hadden op de klanten en leveranciers.

Jaren later in 1995 toen ikzelf, en vele collega’s die nu nog steeds hier in Erpe-Mere en in andere filialen actief zijn, een groot 30-jarig jubileum aan het voorbereiden waren, genaamd “Victor-Victoria”, kwam er plots een nieuwe wind toe in Schaarbeek, jullie kunnen het een beetje vergelijken met “le beaujolais nouveau est arrivé”.

Philippe en Annemie, die we eigenlijk eerst niet zoveel zagen omdat zij elk een apart filiaal aan het runnen waren, Philippe in het overgenomen Dorhex te Ronse en Saint-Ghislain en Annemie in CL-west te Brugge, deden stilaan hun opwachting in het hoofdkwartier te Schaarbeek. En… de toon was meteen gezet, alle CL-medewerkers mochten meteen een smoking gaan passen in een kledijwinkel die kostuums verhuurden, er werd een uitstekende traiteur gezocht, een massa drank besteld en er werd aan de klanten en leveranciers een prachtige retro-uitnodiging opgestuurd. Het feest zelf werd dan ook een uitstekend succes en Philippe en Annemie hadden hun entrée te Schaarbeek niet gemist.

Later kwamen er dan nog de vele klantenreizen bij en diegenen waarvan hun job vereiste dat zij erbij waren leerden Philippe en Annemie, de tweede generatie Meerten dus, net als mijnheer en mevrouw Meert kennen als warme familiale mensen.

Ook niet snel zal ik vergeten dat we met Filip Van Hauwermeiren, onze hoofdaankoper, en tien vertegenwoordigers van CL-Brussel in een hotel zaten aan het circuit van Francorchamps, een evenement van Hager op een mooie zomeravond. Ieder had zijn eigen kamer behalve… Philippe Meert die plots onaangekondigd kwam mee aanschuiven op zaterdagavond. Hij had wel geen hotelkamer meer wegens volzet en dus zat er uiteindelijk niets anders meer op dan hem in mijn groot tweepersoonsbed bij te leggen. Je bed delen met de baas, laat ons het erbij houden dat dit een warme band creëert de rest van je carrière.

Natuurlijk moesten Philippe en Annemie soms met ijzeren hand hun bedrijf leiden, niets in het zakelijke leven gaat vanzelf, maar als er medewerkers echt in nood zaten konden ze steeds rekenen op een begripvolle directie.

En wat hebben we sindsdien allemaal meegemaakt: nieuwe overnames van Cardy in Affligem en Halle, Selfco in Dendermonde, Electro Nivelles in Nijvel, De Vos in Kuurne, De Vos in Vichte, Vanherck in Mol, Sint-Niklaas en Merksem, nieuwe filialen werden er ook nog opgericht in Groot-Bijgaarden en Sint-Agatha-Berchem, Gent, Haren, Houthalen, Gembloux, kortom, de expansie was bijna niet bij te houden.

Dat alles maakte dat Trilec al jaar en dag de nummer drie was in België en dit voor een bescheiden familiebedrijfje dat begin oktober 1965 het zonlicht zag. Die nummer drie komt nu helemaal aan de top in België dank zij de overname van Trilec door Rexel.

Ik zou zeggen, Philippe en Annemie, jullie kunnen tevreden achteruit leunen en af en toe terugdenken aan een fantastisch succesverhaal dat jullie mede hebben opgebouwd, wij zullen jullie alvast niet vlug vergeten, hopelijk jullie ons ook niet.

Voordat we deze pagina definitief omdraaien kijken we nog een laatste keer naar onze Trilec-bedrijfsfilm waar we allemaal zo fier op waren:

https://www.youtube.com/watch?v=X6XVzNnZ_r8

Hasta la vista beste mensen, het ga jullie goed.

Afbeelding met tekst, persoon, tafel, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving
Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.