Etappe 75: Santander - Liencres

Camino 5 jul. 2021

Fingers crossed: vanmorgen nog eens de nog vrij nieuwe stapschoenen aangedaan na enkele dagen met teenslippers gelopen te hebben.

De wonde op de voet die er al een beetje beter uitzag had ik nog eens goed verzorgd en afgedekt, ik voelde op het eerste zicht geen pijn dus dat zat wel goed. 

Eerste dag terug alleen, het was van september 2020 geleden dat ik een stuk van de camino alleen bewandeld had, dat was bijgevolg terug wat wennen. 

Na het verlaten van de buitenwijken van Santander besloot de verhalenverzinner van mijn leven (zie etappe 61) dat er terug wat actie in het verhaal moest komen. 

Hij besloot om een auto die reed op de baan waar ik, zoals het hoort, op de linkerkant liep te laten crashen tegen de hoge borduur van het rechter voetpad. Een nietsvermoedende fietser die voor hem reed ontsnapte nog juist aan het naderende gevaarte. 

De auto botste met veel lawaai een paar maal tegen de rechtse borduur, begon te slippen en stond plots vlak voor mijn neus op het linker voetpad waar ik liep.

Nu moeten jullie weten dat ik vroeger al wat crashes met mijn moto heb meegemaakt waar ik zo goed als heelhuids ben vanaf gekomen, laat ons zeggen dat ik niet meer zo snel uit het lood ben geslagen als ik in het verkeer ergens getuige van ben.

Zwaar vloekend kwam er een Spaanse man uit zijn beschadigde wagen. Ik grabbelde al mijn Spaanse kennis bij elkaar en sprak alsof ik al dertig jaar Spaans sprak de volgende woorden: 

“Hola amigo, qué pasó?”

De man die blijkbaar onder de indruk was van mijn Spaans leek eerst wat te kalmeren doch daarna kwam er een spervuur van een antwoord waar ik geen jota van verstond vermits ik normaal gezien geen Spaans spreek.

Na veel vijven en zessen had ik het eindelijk door: de man had twee Maltezers op de achterbank gezet die normaal mooi bleven zitten, deze keer waren ze echter vooraan geraakt en waren op zijn pedalen gaan zitten waardoor zijn auto onbestuurbaar was geworden. 

De man vloekte en tierde tegen de twee hondjes en keek regelmatig naar zijn twee platte banden en de opgelopen blutsen. De hondjes keken heel schuldbewust naar mij en voor mij was dat voldoende om het hun te vergeven.  Heb thuis immers ook een Maltezer en ik weet hoe raar zo’n beestjes doen in de auto wanneer ik elke drie maanden met ons Marieke naar de kapper rijd.

Benieuwd wat morgen brengt. 😎

De meeste fotos zijn nog van Jan en Reinhilde die gisteren op weg naar de luchthaven nog wat plaatjes hebben geschoten.

Blijkbaar eindelijk nog een festivalleke op de binnenkoer van ons gemeentehuis in Liedekerke!

Heb mij dadelijk wat tickets besteld (5€) want dit is één van de zaken die ik serieus begin te missen met al die corona-toestanden. Vermits ze dit jaar nog beperkt zullen gaan eind augustus en vermits het vrijdagavond een superaffiche is raad ik jullie aan om hetzelfde te doen.

https://www.facebook.com/100002924147219/posts/4271473012960128/?d=n

Na deze etappe stellen we u graag een nieuwe aflevering voor van onze Podcast.

Te beluisteren via apple of google podcast: “Gilbert Looskens“.

Episode 15 – Oldies deel 1 – Top 40 – van 1961 tot 2021.

Podcast nr In deze aflevering muziek van:   

PC 015 40 Paul Mc Cartney & George Michael / Drive My Car (live)

PC 015 39 Alice & Battiato / I Treni Di Tozeur

PC 015 38 Archies (The) / Sugar Sugar

PC 015 37 Albert Hammond / I’m A Train

PC 015 36 Bay City Rollers (The) / Saturday Night

PC 015 35 Carpenters (The) / Top Of The World

PC 015 34 Arthur Brown / Fire

PC 015 33 Carly Simon / You’re So Vain

PC 015 32 Carol Douglas / Doctor’s Order

PC 015 31 Charlie Daniels Band / The Devil Went Down To Georgia

PC 015 30 Exile / Kiss You All Over

PC 015 29 Four Seasons (The) / December ’63 (Oh What A Night)

PC 015 28 Cat Stevens / Morning Has Broken

PC 015 27 Chiffons (The) / He’s So Fine

PC 015 26 Bobby Goldsboro / Honey

PC 015 25 Chicory Tip / Son Of My Father

PC 015 24 Charlie Rich / The Most Beautiful Girl

PC 015 23 Cliff Richard / Dreamin’

PC 015 22 Sonny & Cher / I got you babe

PC 015 21 Brotherhood Of Man (The) / Kiss Me Kiss Me Baby

PC 015 20 Manfred Mann’s Earth Band / The Mighty Quinn

PC 015 19 Zombies (The) / Time Of The Season

PC 015 18 Chris Andrews / Pretty Belinda

PC 015 17 Frank Sinatra / Strangers In The Night

PC 015 16 Turtles (The) / Happy Together

PC 015 15 Darts (The) / Come Back My Love

PC 015 14 Les Humphries Singers / Mexico

PC 015 13 George Harrison / My Sweet Lord

PC 015 12 Beach Boys (The) / Good Vibrations

PC 015 11 Barry Manilow / Copacabana

PC 015 10 Coumba Gawlo / Pata Pata

PC 015 9 Terry Jacks / Seasons In The Sun

PC 015 8 Ike & Tina Turner / Nutbush City Limits

PC 015 7 Bobby Vinton / Sealed With A Kiss

PC 015 6 Crystals (The) / Da Doo Ron Ron

PC 015 5 T Rex / Children Of The Revolution

PC 015 4 Marvin Gaye / It Takes Two

PC 015 3 Marschall & Hain / Dancing In The City

PC 015 2 Neil Sedaka / Breaking Up Is Hard To Do

PC 015 1 Beatles (The) / A Day In The Life


https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.