Etappe 7: Maubeuge - Aulnoye-Aymeries

Camino 7 jul. 2020
ETAPPE 7: 
Maubeuge – Aulnoye-Aymeries
17,90 km .
De paar dagen dat ik in Liedekerke was dit weekend waren alweer bijzonder hectisch:
goede vrienden en familie teruggezien, voor- en achtertuin pico-bello gezet en interviews voor het Nieuwsblad en HLN gegeven.  Eveneens afgesproken dat radio Mooi-zo mij gaat bellen woensdag om 20u.
Ik snap niet zo goed waarom de media hier zoveel aandacht aan besteed, tenslotte zijn er zoveel mensen die stappen naar Compostela, maar het zal waarschijnlijk iets te maken hebben met de mix van mijn economische werkloosheid en de ruimte die daardoor vrij komt om eens naar Compostela te stappen.
Blijkbaar is het toch een natte droom van vele mensen want de tientallen reacties zijn allemaal zeer positief waarvoor veel dank natuurlijk. Dat motiveert me immers enorm.
Ook tof van Patrick en Betina dat zij toch nog iets willen doen ivm de warmste week. Zij gaan mijn stappen naar Compostela verbinden met het promoten van Sint-Jacobs-schelpen die dan in den Appel gaan omhoog gehangen worden. 
Moesten jullie het zich afvragen: wat betreft de afgelegde km’s: het zijn er altijd meer als aangegeven. vb. vandaag stond in de via Gallia Belgica: 17,90km, volgens Riet hebben we er meer dan 20 gedaan. Zal waarschijnlijk wel kloppen, eerst haren auto veilig geparkeerd aan het station van Maubeuge, wat terug een afstand weg was van het begin van de etappe en als we toegekomen zijn op het einde van de trip nog de verplaatsing naar de Airbnb. 
Vandaag gelukkig over het algemeen bewolkt met af en toe zon. Een 23 graden maar toch drukkend, heb weer vrij veel zweet gelaten. 
Gastvrouw Evelyne bleek weer zo’n heel vriendelijke dame die alles zou doen om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken.
Hare rosé-wijn tegen 6€ de fles bleek heel lekker te zijn, later wees ze ons nog de weg naar het enige restaurantje van dit dorpje. Dit bleek een veredelde frituur te zijn maar goed het eten smaakte wel.
Vroeg gaan slapen want morgen wacht weer een volgende etappe.
Volgende etappe: 
Aulnoye-Aymeries – Maroilles
12,60 km 

Clip van de dag: nr. 144:

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.