Etappe 58: Peyrehorade - Bergouey

Camino 10 sep. 2020

Kris en Diederik hebben zich vanmorgen een beetje overslapen. Bedoeling was dat ze om 6u gingen wakker worden en dadelijk zouden vertrekken. 

Het Signaal, Kris z’n Liedekerkse brasserie, moet immers open gaan om 17u en het is nog een heel stuk rijden. Hopelijk hadden ze in Parijs niet teveel problemen. Ik bedank ze uit de grond van mijn hart voor de voorbije mooie dagen.

De zandwegen van de Landes en de eerste etappes via kleine wegjes vol steentjes in dit voorgebergte eisen hun tol. Mijn voeten staan weer zoals in de eerste etappes vol blaren. Straks werk aan de winkel om ze weer wat op te lappen…

Ik ben vandaag ten lange leste nu toch in het Franse Baskenland geraakt. De mensen zijn hier zeer vriendelijk en vragen mij regelmatig of ik niets nodig heb. Ze waarschuwen mij ook voor dit weekend want men verwacht hier 38 graden in de streek.

Lang geleden dat ik een zomer meemaak zonder muziekfestival. Andere jaren ga ik steevast met dezelfde vrienden naar Werchter-Classic voor een dagje muzikaal vertier met steeds een grote klepper à la Bruce Springsteen als hoofdact. In z’n diepste binnen wist hij het toen ook wel: we zijn allemaal geboren om de camino te lopen.

Hit van de dag: nr 93

https://youtu.be/uNzT-c5neCk

G

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.