Etappe 52: Béliet - Moustey

Camino 4 sep. 2020

Beeld je in: ‘s morgens vertrekken aan 12 graden en een paar uur later zomaar effe 38 graden! 

De zeer joviale maar ook standingrijke (hij is tenslotte president van de Rotary van de Landes) hotelbaas legt het ons vannamiddag allemaal met veel plezier uit:

Hier in de Landes heerst er een soort woestijnklimaat met vrij koude nachten en heel warme dagen. Vermits er geen enkele overnachtingsplaats te bespeuren was op onze Compostela-route hebben we een taxi genomen naar een hotelleke dat een 15-tal km van het parcours verwijderd is, maar geen nood, de hotelbaas zet ons morgenvroeg weer af op ons achtergelaten traject.

Blijkt dat de hotelbaas nog een ex-marketing-manager van het immense bedrijf Schneider is geweest, dus ja, ik heb vandaag een paar boeiende werkgerelateerde gesprekken kunnen voeren over iets waar ik dan toch wat verstand van had. 😎

De Hotelbaas heeft mij ook laten zien waar precies het baskenland begint in Frankrijk en heeft mij ook nog wat geschiedenis meegegeven. Vanaf Bayonne moet ik mij aan een compleet andere streek verwachten, iedereen spreekt hier vol lof over het baskenland.

Voor de rest moet ik toegeven dat ik na morgen m’n partners in crime ga missen, ze zijn geweldig, Jan zou gewoonweg alles doen om het naar m’n zin te maken en Reinhilde die vloeiend Spaans spreekt zal ik volgend jaar nog hard nodig hebben als ik het resterende stuk nog ga uitvoeten. Morgen nog een laatste wandeldag met hun!

Hit van de dag: nr 99

https://youtu.be/6k2z_4vQUu8

Hggg

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.