Etappe 5: Mariemont - Waudrez - Estinnes - 14,80 km - donderdag 2 juli 2020

Camino 2 jul. 2020

Wat een ontbijt vanmorgen! Brigitte heeft er haar werk van gemaakt, alles opeten was onmogelijk maar ik heb een gedeelte ingepakt voor onderweg. 

Om 9u heeft Brigitte haar wagen voorgereden en bracht ze mij zoals afgesproken terug naar Mariemont, de plaats waar we gisteren waren gestopt. 
We passeerden onderweg Binge waar ze mij helemaal rondreed en ondertussen bekwame uitleg gaf. Eigenlijk had ik dit helemaal niet verwacht: Binge heeft net als Dubrovnic een lange stadsmuur waar je op kan lopen heel de stad rond. Later moet ik hier met de Vespa  zeker eens terugkomen!
Vandaag gene regen op mijne donder maar wel een heel bewolkte hemel. Temperatuur 21 graden, ideaal stapweertje.
Eerst een klein bezoek gebracht aan het Domaine de Mariemont, dat ging gisteren niet met de regen, maar vandaag was het al pracht en praal dat ik tegenkwam, zeker een aanrader.
Buiten een straat die helemaal onder water stond weinig problemen gehad onderweg. Ik stond dan ook vrij vlug in Waudrez aan het Statio Romana dat op een oude heirbaan ligt tussen Keulen en Bavay.
Even een rustpauze genomen aan het Romeins museum, de rest van het uitgebreid ontbijt opgegeten en we kunnen er weer tegen.

Het voornemen was om in België steeds gemiddeld 15 km te stappen, eens in Frankrijk zal het tempo moeten omhoog gaan…
Vandaar dat ik dus een tweede etappe aanvang op dezelfde dag. Vanaan het statio Romana tot mijn verblijf in Estinnes is het één lange veldweg die loopt door een zeer mooi en golvend landschap. 
Een beetje gesukkeld als de straat onder water bleek te staan maar voor de rest geen problemen.
Verrassing van de dag: de Airb&b blijkt plat op de route te liggen, beschreven in de gids van de Via Gallia Belgica. Vandaag hoef ik dus geen extra kilometers te stappen naar één of ander verblijf.
Volgende etappe:
Estinnes – Maubeuge 5 km
Clip van de dag: nr. 146:

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.