Etappe 49: Bordeaux - Léognan

Camino 1 sep. 2020

Bordeaux was geweldig! Achter elke hoek een, voor mij toch, nieuw supergezellig pleintje met allemaal leuke terrasjes en restaurants, het één nog knusser dan het andere. 

Gisteravond zijn Reinhilde en Jan toegekomen in Le gare du Bordeaux. Op enkele uren tijd stonden ze hier met de TGV, ongelooflijk hoe snel je hier kan staan als je er zin in hebt.

Voor Jan is het na de eerste etappe naar Halle en een bezoek aan de Loire reeds de derde maal dat hij mij gezelschap gaat houden deze week. Voor Reinhilde, de tweede maal. 

Net als bij mijn andere bezoekers hebben ze de microob ook duidelijk te pakken en het zou mij niet verbazen moesten ze de Camino van bij hun thuis ook eens volledig aanvatten binnen afzienbare tijd. 

Het duurde vandaag tot de middag eer we uit de buitenwijken van Bordeaux geraakten maar daarna veranderde plots het landschap volledig van aanblik. We zitten nog wel even in de streek van de Gironde, pas binnen 40 km beginnen De Landes, een enorm bosrijk gebied, veelal met pijnbomen, dat tot in Dax doorloopt. Het was weer een geweldige mooie dag waar we terug enorm van genoten hebben. Het is alsof ze nooit niet zijn weg geweest. 😎

Heb vernomen van ons Chriske dat onze Axel binnen twee dagen z’n laatste examen moet doen van z’n tweede zit, ik wens hem veel sterkte toe! Ons Mano, die in Gent gaan studeren was in augustus is er al vanaf en is beginnen feesten, wat waarschijnlijk normaal is na zo’n intense periode. Ik vraag mij plots af of m’n kinderen al wat Gents spreken nu dat ze al een paar jaar ginds op kot zitten…

Hit van de dag: nr 102

https://youtu.be/64zALXIipBo

 

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.