Etappe 41: Aulnay - Saint Jean-d'Angely

Camino 21 aug. 2020

Saint Jean-d’Angely blijkt een heel leuk stadje te zijn met vele verborgen parels. De stad ademt geschiedenis uit. Ooit heeft het hier zwaar gekletterd tussen de autochtone katholieken en de ingeweken protestanten. Migratie is blijkbaar van alle tijden.

De foto van mijn T-shirt met de Compostella-tekst, die het koppel van Nantes gisteren heeft toegevoegd aan hun Pélerin-fb-groep heeft blijkbaar wat indruk gemaakt, andere pelgrims spreken mij spontaan aan en sommigen weten zelfs dat ik van de kanten van Brussel kom gewandeld.

De meeste pelgrims stappen een twee-tal weken en doen dit dan een aantal jaren achteréén. Weinigen stappen het traject van bij hun thuis tot in Compostella in één keer uit.

Normaal zou ik op 15 september stoppen in Saint-Jean-de-Pied-de-Port, aan de voet van de Pyreneeën, en volgend jaar de rest doen maar mijne camino kan nog alle kanten uit. We zien wel. Zowiezo leef ik hier van dag tot dag, je kunt immers niets uitsluiten en het onderhand vermoeide lijf moet dag in, dag uit, ook nog mee willen. 

De laatste dagen krijg ik hier weer meer en meer berichten binnen van tientallen landen waar de Belgen voorlopig niet meer welkom zijn omdat bij hun inmiddels heel ons grondgebied rood is gekleurd, maar ook de omgekeerde situatie komt frequent voor, goede vrienden van mij zijn momenteel in Kroatië op verlof en moeten als ze terugkomen twee weken verplicht in quarantaine. 

Ik denk er het mijne van en probeer elke dag gewoon opnieuw het gezond verstand te gebruiken, lijkt mij het veiligst.

Het komt nu ook in het franse nieuws: de covid-schrik bij de Compostela-Pelgrims wereldwijd zit er goed in. Ik had ook al het gevoel dat het er op andere jaren anders aan toe gaat:  https://youtu.be/OEgh8LzH-Es

Hit van de dag: nr 110

https://youtu.be/jinGW7ZDGPM

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.