Etappe 4: Seneffe - Mariemont - 14,70 km - woensdag 1 juli 2020

Camino 1 jul. 2020
Even tussendoor: gisteravond nog thuis naar de prachtfilm THE WAY gekeken, een film over The road to Santiago De Compostela met Martin Sheen.

Heel mooi en ik begin stilaan te begrijpen wat mensen van allerlei pluimage bezielt of bezielde om een  camino naar Santiago de Compostela aan te vatten.
Vandaag begon de dag met heel veel regen en ik had een voorgevoel dat dit voor mij een eerste kletsnatte regenetappe ging worden. De bescheiden uitrusting die ik had klaar gelegd zou danig op de proef worden gesteld.
Om 9u kwam mijn transport tot Seneffe (het vorige eindpunt) opdagen, de Kris had zijn auto en fiets mee en Annick zal vandaag met mij de etappe mee uitstappen.
Wonder boven wonder: eens we in Seneffe waren stopte het met regenen en konden we zonder regenjas aan de dagtocht beginnen.
Waar ik normaal gezien zo een 5 km per uur hanteer in de weinige wandelingen die ik al gedaan heb ging Annick vlug over naar haar normale kruissnelheid: een slordige 6,1 km per uur. Een compromis werd vlug gevonden, we hebben de erappe afgelegd tegen 5,5 km / uur.
Weeral een prachtig parcours dat we in een recordtempo hebben afgelegd… tot de laatste 2 km, dan kwam er een regenbui die niets ontzag en was ik en mijn rugzak vrij vlug doorweekt.
Zaterdag, wanneer ik terug in België zal zijn, zal ik dus in AS Adventure op zoek moeten gaan naar iets beter weerbestendig materiaal maar al doende leert men vlug bij. 
Eveneens vandaag blijf ik voor de eerste keer overnachten in een pand van Air b&b in Estinnes. Vrij groot voor mij alleen, maar goed ik verblijf hier dan ook twee nachten, de Kris heeft mij hier na onze tocht afgezet. 
Brigitte, de gastvrouw van dit pand heeft mij beloofd dat ze mij morgen na het ontbijt ging terugbrengen naar Mariemont waar we vandaag gestopt zijn.
Morgen dus een etappe tot hier (Estinnes) en vrijdag steek ik de Franse grens over tot in Maubeuge waar den trein passeert tot Brussel.
Zie het helemaal zitten, tot morgen!
Volgende etappes:
Mariemont – Waudrez 9,80km 
Waudrez – Estinnes 5 km
Clip van de dag: nr. 147:

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.