Etappe 39: Saint-Sauvant - Saint-Martin-lès-Melle

Camino 19 aug. 2020

De tocht van vandaag begon vrij chaotisch: we passeerden een combi van La Police die met een schaapherder een reconstructie probeerden te maken van de voorbije nacht. 

Verschillende schapen hadden zware beten gekregen van een indringer. Eén schaap dreigde zelfs haar poot te verliezen. 

Wat een geluk dat ons Jilleken, kersvers veearts in Aalst, hier niet bij was, zij had vast en zeker alle schapen gered van een bloederige dood. 

Jill is de dochter van mijn vrouw haar zus Kathleen. Ze heeft onlangs de praktijk over genomen van Marie die het hoofdpersonage speelde in de succesvolle reeks op VTM: 

“Vinger aan de poot”

https://youtu.be/-dfr_uDKLT4

Enfin, ik wijk af. Lucia die vrij nieuwsgierig van aard is, wou de politie nog helpen bij het onderzoek, doch ook zij had geen verklaring voor de vele bloedende schapen, aldus hebben wij onverrichtterzake onze wandeling dan maar voort gezet.

Een beetje later botsten we op tientallen jagers die inmiddels de jacht hadden ingezet op het geheimzinnige beest. Even werd er nog geopperd dat het misschien een nachtelijk uitstapje was van onze eigen Belgische wolvin Noëlla 😉 maar dat idee hebben we vrij vlug laten varen.

Bruno wees de jagers dan maar de weg naar een maisveld alwaar wij een vrij groot geruis hadden gehoord. 

Hopelijk is inmiddels het geheimzinnige beest gevonden en uitgeschakeld en kunnen alle schapen en Lucia weer rustig ademhalen.

Morgen gaat het olijke koppel weer verder met hun reis door Frankrijk, ik vond het zalig dat ze nog eens een paar dagen hebben meegewandeld. 😎

Hit van de dag: nr 112

https://youtu.be/DSOfRApLFyo

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.