Etappe 33: Sainte Maure de Touraine - Les Ormes

Camino 12 aug. 2020

Ik maak mij nu toch wat zorgen…

De pijn aan mijn twee scheenbenen wordt met de dag erger. Eigenlijk zo erg dat ik mij de vraag moet stellen om het compostella-project niet effe “on hold” dien te zetten.

Het scenario is in feite alle dagen hetzelfde:

‘s morgens bij het vertrek denk ik altijd dat het allemaal wel meevalt en na 10 km slaat de pijn toe. 

Ik ben al in 5 verschillende apotheken achter advies geweest, bel regelmatig met Ingrid Defever, apothekeres in Liedekerke en nicht van m’n vrouw, vertel haar dan wat ze mij hier allemaal willen aansmeren en krijg van haar dan het advies om veel te rusten wat ik dan weer als verloren tijd beschouw of achterstand van het programma.

Er zal binnenkort toch iets moeten gebeuren want ik wil natuurlijk geen onherstelbare schade oplopen. Morgen komt mijn vrouwtje op bezoek tot dinsdag, één van de beste verpleegsters wereldwijd. 👄

Hopelijk heeft ze samen met Ingrid een ingenieus plan opgebouwd dat mij de volgende weken nog op de been kan houden.

Gelukkig heb ik ook nog dokter internet dat mij alle dagen een andere analyse gekoppeld met advies voorschotelt.

Vandaag was dat:

Scheenbeenvliesontsteking of shinsplint.

Shinsplints zijn klachten aan en in de buurt van het scheenbeen. Omdat shinsplints een overbelastingblessure is ontstaat deze geleidelijk. Als er geen verbetering optreedt neem dan contact op met je huisarts.

Stressfractuur van het scheenbeen

Deze blessure ontstaat door langdurige overbelasting. In het scheenbeenbot zijn kleine scheurtjes ontstaan.

Kenmerken

Omdat shinsplints een overbelastingblessure is ontstaat deze geleidelijk. Vooral beginnende wandelaars zijn gevoelig voor shinsplints. Bij ervaren wandelaars kunnen problemen ontstaan als de trainingsbelasting te snel wordt opgevoerd. Ook kunnen de scheenbeenklachten ontstaan bij verandering van ondergrond waarop je wandelt. De eerste pijn voel je een paar uur na afloop van een stevige wandeling. Deze verdwijnt weer in de loop van de dag/avond. Bij de warming-up van de volgende training komt de pijn weer terug. Het herstel na afloop van de training duurt langer. Bij onvoldoende maatregelen is het hersteltijd tussen de trainingen niet lang genoeg en is pijnloos wandelen niet meer mogelijk.

Het probleem correct verwoorden is één ding, het oplossen is natuurlijk een ander paar mouwen.

Morgen komt Florence Nightingale!

Hit van de dag: nr 118

https://youtu.be/oR_0ernhxs4

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.