Etappe 32: Sorigny - Sainte Maure de Touraine

Camino 11 aug. 2020

Ook in Frankrijk heb je belangrijke regeringsverklaringen van de premier Jean Castex. 
Volgens m’ n hotelbaas zijn ze zo een beetje hetzelfde als in België, bvb mondmaskerplicht in de winkelstraten van de 20 grootste steden en nog steeds geen manifestaties boven de 5000 man. 
Ja, hallo, dan denk ik wel dat ze in België nog strenger zijn voor de doorsnee burger. 
Ik heb er allemaal niet zo veel last van, de hotels zitten bijna nooit vol en de uitbaters klagen steen en been. Misschien moeten ze ook wat extra promo-prijzen lanceren zodanig dat een verblijf voor meer mensen betaalbaar is?
Was het bij jullie ook zo warm vandaag? Hier is het bijna onmogelijk om in de namiddag buiten te vertoeven, zelfs stilzitten doet je zweten. Gister was er airco op de kamer, vandaag niet… Creatief zijn dan maar en het namiddagdutje in een koud bad doen, alles went, zelfs vroeg gaan slapen, het was gisteravond van mijn kindertijd geleden dat ik zo vroeg in bed lag. De reden was simpel, het was maandag en dan mogen alle toeristen zich een raap uittrekken. Ge ziet dus duidelijk dat we langzaam maar zeker het zuiden naderen.
Heeft ook z’n voordelen natuurlijk: de witte plaatselijke wijntjes, lekker koud geserveerd, zijn hier allemaal onder ‘t lekkerst en te betalen. Zelfs tot hier zit er op elke tap in elke brasserie Belgisch bier, dikwijls Affligem en Leffe en af en toe zelfs Duvel. Veel duurder overigens  als hun wijn dus bestel ik het niet veel. Veel liever een 1664 van bij hun, ééntje dat de dorst wel lest. 
Nieuw is ook dat elke garçon mij vraagt vanwaar ik ben en wanneer ik dan het antwoord geef dat hij steevast overschakelt naar een soort van slecht Engels. 
Waarom eigenlijk? Ik heb 20 jaar gewerkt in CL Brussel en kan heus mijn plan wel trekken in het Frans… Volgens mij willen ze gewoon pochen met hun nieuwe kennis van hun tweede taal.
Enfin, de Fransen en hun Engels, het is nog niet het laatste wat we erover gehoord hebben:
Hit van de dag: nr 119

 

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.