Etappe 30: Amboise - Tours

Camino 9 aug. 2020


Water!

Per wandeldag in dit warme weer drink ik steeds meerdere liters water. Vandaar dat mijn rugzak ‘s morgens veel meer weegt dan ‘s avonds. Ik heb met vallen en opstaan moeten leren dat dit het allerbelangrijkste is. Een paar uur zonder eten is niet erg, een paar uur zonder water wel. 

Ook extra’s van zouten opnemen wat ik de voorbije week duidelijk heb verwaarloosd. Want met meerdere kletsnatte T-shirts per dag verdwijnt het zout uit je lichaam vlugger dan verwacht. Vandaar het probleem met de pezen de voorbije dagen.

Dertigste etappe al vandaag en de laatste langs de vallei van de Loire. Het verbaast mij overigens wel dat er bij definitie nog een druppel water in staat.

Alle boeren van de regio pompen immers met grote compressoren grote hoeveelheden rivierwater naar hun gigantische velden. 

Regelmatig worden die waterkanonnen dan herzet en proberen ze al hun landerijen vruchtbaar te houden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat je af en toe een drets water over u krijgt tijdens de etappes door hun velden. Maar met deze temperaturen is niemand daar echt boos over.

Morgen verlaat ik het pittoreske Tours en begeef mij stilaan richting Poittiers alwaar ik tegen het einde van volgende week zou moeten arriveren. 

In Tours is het drukkend warm en zie je eigenaardige taferelen zoals een papa die voor zijn twee uitgedroogde kinderen een glas water gaat vragen in een restaurant. Ik heb nog nooit kinderen zo smakelijk water zien drinken. 

Hit van de dag: nr 121

https://youtu.be/scco5vTKrhs

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.