Etappe 20: Paris - Massy - Saulx-les-Chartreux

Camino 30 jul. 2020

Na een geweldige stop in Parijs, m’n gastvrouw Lucie in haar Airbnb was werkelijk top, ze heeft zelfs m’n was gedaan (!), zet ik mijn weg verder. 

Eerst van in het centrum van Parijs tot aan porte d’Orleans en daarna wederom door de Banlieues. Maar dit zijn zeker niet de minder mooie voorsteden die ik dinsdag doorkruist heb, integendeel.

Wat een verrassing vandaag, dit gedeelte van Parijs tot in Massy noemt “La Coulée Verte”,  een zeer breed wandel en fietspad volledig omgeven door bomen en dit zo’n 15 km lang. 
Hier wel een massa fietsers en lopers maar het doet mij ergens wel plezier dat dit nieuw aangelegde pad (naast den TGV) zoveel succes heeft.  Voor ons moeilijk te geloven maar er zijn meer dan 1 miljoen mensen die dagelijks naar Parijs gaan werken!
Hier kan Vlaanderen duidelijk nog iets van leren…
Ideaal was het vandaag wel  om te schuilen tegen de brandende zon, vandaag was het hier 37 graden en morgen geven ze nog warmer. 
De pijn in m’n knie is plots weggegaan zoals hij gekomen is en voor het moment ook weinig last van blaren. Een goed dagje dus en weer wat verder op de route naar Compostella.
Hit van de dag: nr 131

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.