Etappe 14: Noyon - Compiègne - 28 km

Camino 19 jul. 2020

Noyon was heel leuk, maar vandaag was het tijd om mij te begeven richting Compiègne. 

Elke dag zijn we een beetje verder van huis en dat zullen de mensen die in de toekomst eventueel  nog eens gaan meewandelen vlug merken. Je bent immers al vlug  enkele uren onderweg van Vlaanderen tot wanneer je mij tegen komt,  je moet er bijgevolg, zoals men zegt, iets voor over hebben. 😎

Langzaam maar zeker nadert Parijs in de verte. Heb gelezen op m’n gsm dat nu ook de kathedraal van Nantes aan het afbranden is. Spijtige zaak, in Parijs wandel ik zeker voorbij de Notre Dame en ben redelijk benieuwd wat we daar gaan aantreffen.
Vannamiddag, na een warme zweterige dag, eindelijk aangekomen in Compiègne, dit is bij uitstek de grootste stad die ik sinds mijn vertrek in Liedekerke heb mogen aanschouwen op de route naar Santiago de Compostela.
Het hotel B&B-Compiègne dat ik nogal vlug had gekozen omdat er op internet stond “vlak bij het stadscentrum” is achteraf gezien geen goede keuze geweest, in werkelijkheid ligt het 8km verwijderd van het centrum. Dat moet beter als ik nog eens in een grote stad lig.
De tuinen achter het paleis Royale zijn gewoonweg spectaculair, golvend en enorm lang. Ik had ze al eens op tv gezien in één of andere Franse film  maar in het echt is het nog wat anders.
Morgen stap ik tot in Bohémy-Saint-Martin en dit via het derde grootste woud van Frankrijk: le bois de Compiègne. Blijkbaar kom je onderweg niets tegen om u te bevoorraden, zelfs nog geen drinkwater. Opletten is dus de boodschap en genoeg proviand voor onderweg meenemen.
Clip van de dag; nr. 137
https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.