Etappe 12: Saint-Quentin - Tugny et Pont - Ollezy - 20 km

Camino 16 jul. 2020

Zo, na enkele emotionele dagen aan het thuisfront zet ik vandaag de Camino verder. 

Life goes immers always on en veel tijd om stil te staan bij het leven heb ik niet, de dagen worden immers weeral korter en de zomer schuift goed op.
Met de auto gereden naar Saint Quentin en hem geparkeerd aan het station, hopelijk staat hij hier veilig tot wanneer ik hem binnen een paar dagen weer kom ophalen.
Vandaag schrijft de Chemin Estelle voor dat ik Saint Quentin achter mij laat en dat ik mij richting Parijs begeef en dit langs pittoreske dorpjes met prachtige namen zoals “Tugny et Pont” waar trouwens een prachtige pelgrimsovernachtingsplaats gelegen is.
Overnachten in zo een pelgrimslokaal zal voor een andere keer zijn want ik had van thuis uit al een airbnb geboekt in Ollezy.
Zoveel keus hier in de campagne is er echt niet dus ik was weeral zeer benieuwd waar ik zou terecht komen. Deze keer logeer ik bij een familie die bestaat uit een gemengd huwelijk. 
Sarah noemt de vrouw des huizes en het blijkt een supervriendelijke mooie zwarte madame te zijn. 
Toen ze merkte dat mijn hemel instortte als ze vertelde dat er hier “à la campagne” helemaal geen restaurants waren begon ze onmiddelijk een Franse maaltijd voor mij te bereiden. Het zal steak hachée worden vanavond met een fles lekkere rosé maar dat zal mij worst wezen, honger is de beste saus.
Morgen een langere tocht naar Noyon waar ik een duurdere hotelkamer heb moeten boeken, het overnachtingsaanbod tot in Parijs blijft immers nog steeds heel beperkt.
Special Clip van de dag: nr 139

 

 

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.