Etappe 11: Bohain-en-Vermandois - Fonsomme - Saint-Quentin - 28,60 km

Camino 11 jul. 2020

Deze morgen is Diederik ook gearriveerd. Super ontbijt in deze gezellige chambre d’hôtes.

De gastheer vertelde dat hij 20 jaar verbouwd heeft aan z’n hotel, daar hangen een hele hoop foto’s van omhoog. Op die tijd is hij inmiddels twee zonen verloren, een eigen zoon een een adoptie-zoon.
De ene door een ongeval met een TGV, de andere wegens gezondheidsperikelen.
Ik heb de laatste twee weken al verschrikkelijke verhalen mogen aanhoren van sommige mensen, zowel in België als in Frankrijk. Hoe hard kan het leven zijn voor iemand…
Ik prijs mezelf gelukkig en begin met Bruno, Lucia en Diederik aan de zware tocht van vandaag. 
Even stil gestaan aan de bron van de Somme in  Fonsomme. Fantastisch hoe deze kleine kreek zal veranderen in een machtige rivier, dat hebben we zelf mogen aanschouwen in Saint-Quentin.
Voor de rest moesten we zelfs niet overwegen om ergens te stoppen aan een caféetje, het was hier vandaag de grote desolate knowhere, absoluut niets tegengekomen op onze tocht, zelfs geen bakker.
Gelukkig vanavond veilig en wel toegekomen in Saint-Quentin, het eindpunt van mijn eerste gids: de via Brabantia en de via Belgica.
Ben een gelukkig man dat ik hier reeds geraakt ben maar natuurlijk ook heel tevreden dat de vrienden dit allemaal doen voor mij. 
Dikke merçi gasten!
Ook aan de, volgens google-analytics, meer dan 2000 mensen die al eens een blik geworpen hebben op deze blog naar Compostela, thx voor uw aandacht, ben dank zij jullie allemaal meer dan ooit gemotiveerd om dit project door te zetten.
Nu effe wel een kleine pauze in het programma, moet immers vrij dringend terug naar Liedekerke voor persoonlijke redenen.
Zeer binnenkort zet ik de planning tot Parijs op het schema en eerstdaags volgt die dan tot in Bordeaux.
Clipvan de dag: nr 140

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists

Tags

Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.