Etappe 96: Vilalba - Monfero

26 jul. 2021

Nog vier etappes tot in Santiago!

Hallo allemaal, 

Als het uwen eerste keer is dat je op deze blog verzeild geraakt, trouwe lezers weten dat al lang, ge moet op mij niet teveel letten, ik schrijf dat hier ‘s avonds maar wat vol in één of ander bar/restaurant omdat ik de Spaanse tv op m’n hotelkamers niet zo goed begrijp.

Meestal, zeg maar altijd, gaat dat gepaard met het nuttigen van een paar lekkere cana’s of een paar vino-tintos,  het is dus perfect normaal dat ik tegen het einde van de dagelijkse blog wat afwijk van het oorspronkelijk  gekozen onderwerp.

Met mij alles ok, de nieuwe sportschoenen zijn geweldig, geen nieuwe vervelende blaren meer en de oude wonden zijn bijna allemaal verdwenen. 

Enkel de volledig doorlopen hielen en iets met mijn rechterenkel spelen mij af en toe wat parten maar niets wat we niet de baas kunnen.

Buiten de vele warme aanmoedigingen via telefoon / sms / wattsapp / messenger die ik de laatste dagen heb binnengekregen, waarvoor heel veel dank, het helpt echt wel, zijn er ook mensen die reageren via de link onderaan de blog. Ik krijg daar dan een melding van via mail.

Er zat in het etappeverslag van gisteravond een heel mooie reactie van iemand van wie ik dat niet dadelijk verwacht had. De reactie was voor iedereen zichtbaar en bijgevolg geef ik ze u graag even mee:

Ik mocht deze dag niet laten voorbij gaan zonder even terug van mij te laten horen. 

Meer dan een week zijn we nu al terug thuis van het kleine stukje camino dat we met Hans, Lucia en Bruno mochten meelopen. 

Een mooie ervaring en een uitzonderlijke gelegenheid om hans beter te leren kennen. 

Vandaag moest ik hem nog eens bedanken dat we dat mochten meemaken. 

Vandaag is het namelijk de feestdag van Sint Jacob , mijn patroonheilige die vandaag wellicht op feestelijke manier gevierd werd zijn in Santiago. 

Deze jacques denkt terug aan de mooie, lekkere , soms gierend plezante, soms pittige trek waar Hans ons toch maar een lesje doorzettingsvermogen heeft gegeven. 

Het einde van de tocht is nu in zicht en wellicht is het onmogelijk om niet aan de “après – camino” te denken. 

Is voor jou voor niets nodig Hans , na Compostela staan andere tochten, andere ontmoetingen , andere uitdagingen op je te wachten, en altijd zullen we met open mond langs de weg staan toekijken , of mogelijk een stukje of stuk meelopen. 

Feliz san tiago!, Hans 
Tiago

Geef toe, een prachtige, warme en zelfs ontroerende reactie van Jacques nietwaar?

Wel Jacques, ben er zeker van dat we mekaar binnenkort gaan terugzien. Ik vind het immers nogal sneu voor jullie dat er in Strijtem, bij uitbreiding Roosdaal, zo weinig dorpscaféetjes zijn overgebleven. 

Daarom stel ik voor dat jullie de Orvals een beetje meer in mijn geburen komen opdrinken, keuze genoeg in Liedekerke, Ternat, Asse, Dilbeek.

Het was inderdaad een heel toffe periode met Bruno, Lucia, An, Paty en u. Maar ook met Jan en Reinhilde en met de vele bezoekers van vorig jaar in Frankrijk.

Ik zal eerlijk zijn, zonder al die bezoekers zou ik het hoogstwaarschijnlijk niet gered hebben tot hier. Het is steeds een welkome afwisseling geweest  in het dagelijkse wandelritme en die mooie quality-time is steeds voorbij gevlogen.

Jullie weten inmiddels ook allemaal dat ik enorm geniet als ik onder de mensen ben, bij mij geldt letterlijk: “hoe meer, hoe liever”.

Dat was vroeger zo als we weg gingen met de moto of op de talrijke klantenreizen  die ik heb kunnen meemaken met Trilec en dat is nog steeds zo als we bij ons thuis een feestje geven.

Mensen bijeen brengen en zelf vollen bak genieten als de rest zich amuseert: daarvoor doen we het! Een klassiek kenmerk van de betere dj overigens.😎

Nu dat de blog blijkbaar zo massaal gelezen wordt, de laatste loodjes zeker, van het eerste verslag op 7 juni 2020 tot nu is er al 15.868 (!) keer ingelogd op één of ander etappeverslag, doe ik dan ook een warme oproep voor Allemaal Warm, ons tweejaarlijks muziekbenefiet van don 2 tot zon 5 december in GC De Warande te Liedekerke.

Ik ben nog op zoek achter een tiental extra medewerkers voor een uurtje of twee mee te draaien aan de bonnetjes/ingang/bar. 

Een splinternieuwe allemaal-warm T-shirt in uw maat ligt op u te wachten en ge moogt hem daarna zelfs meenemen naar huis. 

Deze nieuwe T-shirts worden ons geschonken door dierenpraktijk den Botaniekenhof in Aalst, bekend van vinger aan de poot van VTM en van ons Jilleken die dit onlangs heeft overgenomen.

Als je in de loop van die vier dagen ook eens een shift wil meewerken voor de warmste week, mailtje naar:   h.junger@trilec.be.

De Valier, MPC, Sint Jacob en ikzelf zullen u daarvoor zeer dankbaar zijn.

Buenas Noches.

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists
Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.