Etappe 92: La Caridad - Ribadeo

23 jul. 2021

At least, ben vandaag in de laatste Spaanse provincie toegekomen: Galicië. 

Ribadeo is de eerste stad die ik voorgeschoteld krijg en het klikte meteen. Supervriendelijke mensen die continu bezorgd zijn of alles naar wens is. 

Toen ze in het wassalon, waar ik regelmatig naar toe moet om mijn kleren te wassen, merkten dat mijn mondmasker kapot gegaan was, is er dadelijk een mooie jongedame achter een nieuw pak gegaan en ik moest die niet terugbetalen want hier in Spanje kosten die niet veel…

Ze zag aan mijn rugzak dat ik de Camino aan het stappen was en vertelde me dat zij juist terug was van Santiago. Ze had de Camino Françes gelopen en miste nu elke dag het stappen. 

Ik vond al dat ze zo goed Engels sprak, bleek dat ze in Londen werkte in de wine-business. Ze was hier nu in Ribadeo om haar tante te helpen met de verkoop van haar groot huis nu die haar man overleden was.

Haar tante, die er bij stond maar niets begreep van onze conversatie, was vroeger onder generaal Franco, toen er een grote hongersnood heerste hier in de regio, opgevangen geweest in Brussel. Beiden waren erg blij dat ze eindelijk iets konden terugdoen. 

Toffe sfeer bijgevolg en daarna ook nog lekker gegeten met Anne en Rosa die in het hotel rechtover het mijne  ook toegekomen waren.

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists
Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.