Etappe 91: Luarca - La Caridad

21 jul. 2021

Gisteravond in Luarca nog een heel toffe avond gehad met Anne en Rosa die plots opdoken en mij herkenden op het terraske waar ik had plaats genomen. 

Anne, een echte Baskische met veel overtuiging en passie en Rosa een echte Catalaanse die les geeft aan meerderjarigen die nog een extra taal willen leren. Zij beheerst vier talen: Spaans, Catalaans, Engels en Frans.

Ik had haar vorige week al eens vernoemd in een vorige bliog, Spanjaarden die nog een andere taal spreken dan het Spaans zijn immers vrij zeldzaam.

Ze hebben mekaar 10 jaar geleden leren kennen op hun eerste camino en zijn sindsdien vriendinnen gebleven. Alle twee jaar spreken ze eens af om nog een stukje te doen. 

Na regen komt meestal zonneschijn en dat is op de Camino niet anders. Al m’n zogezegde grote problemen van de laatste week zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. 

Vandaag geen last gehad van de gewrichten en heb ook opnieuw de app OSM met de bijhorende rode leidraad aan de praat gekregen, bijgevolg is mijn MIR terug helemaal bestuurbaar geworden en zal ik het snel merken als ik een verkeerde weg insla.

Vandaag heel de dag wel terug in een soort wolk gelopen bijgevolg praktisch geen foto’s kunnen trekken.

Zoals je kan zien op de onderste foto is het morgen de allerlaatste dag dat ik naast de zee loop, ik volg die eigenlijk al een dikke maand van in Irun. Vanaf vrijdag gaan we volledig landinwaarts richting Santiago de Compostela. Buenas nochas.

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists
Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.