Etappe 86: Gijón - Avilés

16 jul. 2021

De gasten zijn vanmorgen goed vertrokken. Ik hoop dat ze niet teveel miserie hebben gekend bij het binnenkomen van België met hun passengers location formulier maar vermits ik niets meer gehoord heb in de loop van de dag denk ik dat dit wel goed zit.

Heb vandaag ook uit verschillende hoeken een paar emotionele reacties gehad op de blog van gisteren die blijkbaar massaal gelezen is geweest. 

Dank daarvoor, het doet deugd dat men de camino-avonturen blijft volgen ook al zijn de vrienden nu naar huis. Een zware mokerslag heeft iedereen weleens in het leven, de kunst is van er niet te lang bij stil te staan en de volgende morgen er weer volop tegenaan te gaan. Niet makkelijk maar wel de enige manier om terug op de rails te geraken.

Het was overigens gisteravond een jaar geleden dat ik de camino even moest onderbreken om afscheid te nemen van m’n schoonmoeder aan wie ik deze week, eigenaardig genoeg,  vrij veel moet denken.

Ik verwacht nu wel geen “special guests” meer en heb dat rubriekje dan ook verwijderd uit de planning. De motards die mij vorig jaar in de buurt van Compiègne komen bezoeken zijn hebben mij vandaag laten weten dat ik nu toch wat ver zit voor een nieuw blitsbezoek, maar toch tof dat jullie dit nog eens overwogen hebben Tootje.

Kan inderdaad kloppen, vanavond, terwijl ik hier exact vier weken ben, is de kaap van 2000km aan Camino-wegjes overschreden, ik schat dat er nog zo’n 350km moeten afgelegd worden. Wat een haalbare kaart is op voorwaarde dat de voeten het evengoed blijven doen als de voorbije week.

s’Avonds kan ik weliswaar bijna niet meer steunen op m’n hielen, die zijn blijkbaar op die momenten volledig het Noorden kwijt, maar ‘s morgens zijn ze steeds gelijk nieuw en kan ik met een gerust hart beginnen aan de dagelijkse etappe. 

Ook de vrij grote open wonde op de zijkant van m’n voet is bijna helemaal hersteld, misschien heb ik deze keer wel het juiste schoeisel gekocht en blijft het bij een, weliswaar pijnlijke, herinnering.

Waar we tot voor een paar dagen steeds in den blet moesten logeren wordt ik nu elke avond verwend met een nieuw prachtig stadje. Gijòn was gisteren al heel mooi maar het kleinere, charmante, Avilés doet vanavond zeker niet onder. 

Ik schat dat ik tot donderdag deze prachtige kustlijn met al z’n mooie stadjes zal volgen, pas vanaf vrijdag trek ik definitief het binnenland in richting Santiago de Compostela.

De temperaturen gaan vanaf dit weekend hier in de regio serieus de hoogte in, ik ga bijgevolg vanaf morgen vroeger de etappes aanvatten om een beetje te ontsnappen aan de brandende zon.

Wat de keuken betreft, die is nu wel volledig aan het veranderen. De stevige schotels die ik al van in het Baskenland kan bestellen maken plaats voor een meer verfijndere keuken, bijna alles in de vorm van een tapas. 

Probleem is nu wel dat Jacques of Lucia hier niet meer is om de vertaling te doen. Ik bekijk dus al die massa tapas die aangeboden worden en probeer er één woord uit te halen dat ik begrijp. 

Vanavond was dat het woord pollo, wat in Spanje “chicken” betekend. Het resultaat van mijn berekende gok was verrassend lekker: een soort gebak met wat kaneelsuiker erover maar dat vanbinnen vol lekkere kip zat. 

Ik kan u verzekeren dat je daarmee, met de juiste Rioja weliswaar, heel lekker gegeten hebt voor weinig geld.

Wat de fotos van vandaag betreffen: onze vriend Bruno heeft er nog een paar doorgestuurd die hij getrokken had met zijne grote appareil. Vandaar dat je een paar bezoekers van deze week weer ziet opduiken.

Tot morgen mensen en hou het droog en warm.


ALLEMAAL WARM van 2 tot 5 december 2021


https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists
Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.