Etappe 82: Llanes - Ribadesella

12 jul. 2021
Lucia

Der Lucia, een fenomeen, vorig jaar twee maal een paar dagen komen meewandelen, dit jaar vorige zaterdag gevlogen van Reus (Spanje) naar huis om zondag weer te vliegen naar de Camino om wederom een paar dagen mee te wandelen. Woensdag vliegt ze terug huiswaarts.

Nu “wandelen” is maar een bescheiden bewoording van het totaal-pakket dat Lucia telkens meebrengt naar de Camino.

Ze zit namelijk een hele dag door met allerlei wetenswaardigheden, een soort van Tante Kaat-type maar dan meer met natuurweetjes. 

De vraag is dat het allemaal wel waar is…

Vorig jaar in Frankrijk (etappe 10) had Lucia ons al proberen wijs te maken dat de Franse botvink een ander “suske-wiet” -geluid maakte dan de Vlaamse, deze keer ging ze nog een stapje verder. 

De Spaanse botvink zou dan weer een ander geluid maken dan de Franse, enz… het kwam er op neer dat elke botvink uit een ander land een specifiek eigen lawaai maakte. Dit moet dringend eens opgezocht worden want ik kan het allemaal maar moeilijk geloven.

Elke bloem, plant, boom kent ze bij naam en af en toe komt ze net een kruid af dat ik dan in mijn schoenen zou moeten stoppen, een remedie tegen m’n hielen waar ik nauwelijks nog kan op stappen.

Eigenlijk hoorde ik al van het Lucia-fenomeen op zeer jonge leeftijd…

M’n zuster Suzy kwam in die tijd eens naar huis met het nieuws dat er er een meisje van Regina Caeli nu wel heel ver was geweest. 

Dat meisje had alle schroeven van de deur van het leslokaal eruit gehaald en toen de lerares binnenkwam zou de deur niet langer sierlijk meer opengedraaid hebben maar eerder de leraar een kleine hartinfarct bezorgd hebben toen ze naar beneden kletterde.

Heb nooit in detail nagegaan dat het verhaal waar was maar Lucia kennende zou het wel eens goed mogelijk geweest zijn..😎

Sinds zeer kort is Lucia met pensioen en zal Leonardo (Ikso) het niet makkelijk hebben om de talrijke takenlijstjes met vrijwilligers in te vullen. 

Lucia stond immers op elk lijstje bovenaan en zorgde met haar nimmer aflatend enthousiasme er ook nog eens voor dat al die lijstjes vrij makkelijk opgevuld werden met talrijke collega’s die ze, al of niet onder dwang, op de lijstjes kreeg.

Leonardo zal nooit meer hetzelfde zijn.

Buiten een klein waterprobleem, mijn kamer lag boven die van Lucia en als ik in bad ging sijpelde mijn badwater volop op haar (kletsnat) bed, is de avond verder heel goed verlopen. 😂

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists
Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.