Etappe 79: Comillas - Serdio - Pesués

9 jul. 2021

Exact dezelfde situatie als een jaar geleden in Frankrijk, om een beetje moe van te worden. 

Vanmorgen vernomen dat België aan Spanje in het rood zet behalve Galicië, de provincie waar ik binnenkort binnenkom. Ik vraag mij eigenlijk af waarom, alle restaurants en bars zijn open maar nergens zit veel volk hier in het Noorden van Spanje, de uitbaters zitten hier dan ook met de handen in het haar, zij krijgen bijlange niet zoveel subsidies dan elders en dit land leeft van het toerisme.

Trouwens als je de camino bewandeld zit je 90% van de tijd in het bos en in de steden is iedereen heel voorzichtig en draagt nog steeds iedereen een mondmasker. Veel meer discipline dan bij ons.

Volgens mij gaat het over een paar serieuze hotspots zoals Benidorm, Valencia, Barcelona, enz… waar vooral de jeugd aan het fuiven is. Jeugd die nog niet gevaccineerd is…

Enfin, wat ik wou zeggen, na een jaar is er eigenlijk nog niet veel veranderd aan de situatie behalve de quarantaine-maatregel:

Wie terugkeert uit een rode zone moet niet in quarantaine als je een coronacertificaat kunt voorleggen. Let wel: ben je niet minstens twee weken volledig gevaccineerd of kun je geen herstelcertificaat voorleggen, dan moet je wel een nieuwe negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud hebben. Heb je dan niet, dan moet je je laten testen eens je terug in België bent.

Rustige, bewolkte dag vandaag, zo heb ik het graag, geen regen maar ook geen brandende zon. Morgen ben ik hier alweer drie weken, het is niet te geloven hoe snel de tijd vliegt. 

Halfweg dus want normaal gezien kom ik binnen drie weken toe in Santiago, tenminste als alle ledematen blijven functioneren, vanmorgen zag mijn rechtervoet terug wat rood. De antibiotica is blijkbaar nog steeds een zwaar gevecht aan het leveren tegen nieuwe infecties. Benieuwd wie er gaat winnen…

Na deze etappe stellen we u graag een nieuwe aflevering voor van onze Podcast.

Te beluisteren via apple of google podcast: “Gilbert Looskens“.

Episode 19 – Zweeds deel 1 – Top 40 – van 1961 tot 2021.

https://studio.youtube.com/channel/UC_mhaSQE13fYqVtQxrDeVtg/playlists
Top! Je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de betaling afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.